Font Size

Cpanel

Μη καταβολή χρηματικής αποζημίωσης Αστυνομικών της Δ.Α. Σάμου

poasy5
Αθήνα, 03 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.:503/4/89-α

Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
2) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ
4) Προϊστάμενο Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων
Υποστράτηγο κ. Αχιλλέα ΣΚΑΝΔΑΛΗ
5) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

Θέμα: «Μη καταβολή χρηματικής αποζημίωσης Αστυνομικών της Δ.Α. Σάμου».

Κύριε Αρχηγέ,

Μία ακόμα καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, αναφορικά με το ανωτέρω θέμα της μη καταβολής των χρηματικών αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού. Με το υπ' αριθμ. 800/7/12 από 03/05/2018 επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, διαφαίνεται ότι το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, αμαυρώνοντας το κύρος και την προσπάθεια των συναδέλφων μας, που εμπλέκονται στο σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Ένα θέμα, για το οποίο δόθηκε μεγάλη έμφαση, με το χαρακτηρισμό του μάλιστα ως Εθνικού, που τείνει όμως να παγιωθεί ως μόνιμη εθνική μάστιγα, που πλήττει όχι μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Απαιτείται λοιπόν, ο άμεσος απεγκλωβισμός των χρηματικών αυτών αποζημιώσεων από τα διαθέσιμα κεφάλαια των παγίων προκαταβολών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Χώρας και η κάλυψη αυτών των δαπανών να υλοποιείται αποκλειστικά μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Ομοίως, θα πρέπει να γίνει άμεσα η ενίσχυση των παγίων χρηματικών προκαταβολών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, για την λειτουργική και επιχειρησιακή επάρκεια όλων των υφιστάμενων αστυνομικών υπηρεσιών ανά την Επικράτεια.

Τα περιθώρια και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί, το φιλότιμο των ενστόλων ομοίως και η παγίωση αυτής της κακής συνήθειας πρέπει να παύσει εδώ και τώρα, με την δική σας θεσμική παρέμβαση και από κοινού βεβαίως με την Πολιτική Ηγεσία, ευελπιστώντας στην θετική και οριστική επίλυση του ζητήματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (samos.pdf)ΣΑΜΟΣ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα