Font Size

Cpanel

Τριμερής συνάντηση Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Υπουργού Παιδείας - Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών

poasy4
Αθήνα, 19 Μαρτίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 314/7/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο και του Γραμματέα Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ Χρήστο συμμετείχε σήμερα, 19/03/2018 και πρωινές ώρες, σε κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο με αντικείμενο συζήτησης την αναβάθμιση και αναγνώριση των σπουδών της Αστυνομικής Ακαδημίας.

314-7-152

Η συζήτηση έλαβε χώρα σε θετικό κλίμα καθώς από πλευράς των κ. Υπουργών αναγνωρίστηκε πλήρως η αναγκαιότητα της αναβάθμισης των αστυνομικών σχολών, τόσο της Σχολής Αστυφυλάκων όσο και της Σχολής Αξιωματικών, αιτήματα τα οποία είχαμε αναδείξει ως Ομοσπονδία το προηγούμενο χρονικό διάστημα και είχαμε εργαστεί προς το σκοπό αυτό, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα υπερώριμο και πάγιο αίτημα όλων μας.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα, τα δυο Υπουργεία να εργαστούν από κοινού με την Ομοσπονδία μας για να λάβουν σάρκα και οστά οι προτάσεις μας για την αναβάθμιση - «ανωτατοποποίηση» των σπουδών και ειδικότερα να επανεξεταστούν ζητήματα όπως η διάρκεια αυτών, το πρόγραμμα μαθημάτων και το διδακτικό προσωπικό.

Επιδίωξη των δυο Υπουργών είναι η άμεση οριστικοποίηση των αλλαγών, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση προωθεί τομές συνολικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τις προτάσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ., όταν μάλιστα αυτές προ πολλού έχουν υποβληθεί στα αρμόδια Υπουργεία με στόχο την ένταξη των αστυνομικών σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αποφασιστικότητα με την οποία διεκδικούμε ως Π.Ο.ΑΣ.Υ. τη δρομολόγηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης όχι μόνο πείθει για το δίκαιο αίτημά μας, αλλά βρίσκει ευήκοα ώτα με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να ευελπιστούμε ότι σύντομα η πολιτεία θα προωθήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες, αντάξιες του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και της υψηλής της αποστολής έτσι ώστε να απαντά στις προκλήσεις των καιρών με επαγγελματισμό και άριστη επιστημονική κατάρτιση των στελεχών της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Τριμερής συνάντηση Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Υπουργού Παιδείας - Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών