Font Size

Cpanel

Μεταστέγαση αστυνομικών υπηρεσιών

poasy5
 
Αθήνα, 07 Φεβρουαρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 400/1/45-α

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ

3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Μεταστέγαση αστυνομικών υπηρεσιών».

Κύριε Υπουργέ,

Η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση – αναδιάταξη των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 7/2017), που ως σκοπό θα είχε την παροχή υψηλών υπηρεσιών αστυνόμευσης, ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών καθώς και του εύρυθμου της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών, δεν ευοδώθηκε και δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των εμπλεκομένων φορέων.

Στα εύλογα παράπονα του συνόλου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων μας ανά την επικράτεια, έρχεται να προστεθεί και η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το υπ' αριθμ. 12/2018 από 01/02/2018 επισυναπτόμενου εγγράφου της, με το οποίο αναδεικνύεται του λόγου το αληθές, με την ακατανόητη απόφαση για μεταστέγαση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο κτίριο όπου στεγάζονται το Α.Τ. και Τ.Α. Μενεμένης.

Αυτή η μεταστέγαση εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής και του χαρακτηρισμού της ως εγκληματογόνου. Η αστυνομική πρακτική για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων επιτάσσει την εμφανή ένστολη παρουσία και αστυνόμευση. Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση θα επιφέρει πρόσθετα προβλήματα στοχοποίησης αυτών των δύο νευραλγικών υπηρεσιών και ως πρόσφορη λύση προτάσσεται σύμφωνα και με τα διαλαμβανόμενα του εγγράφου την στέγαση του Α.Τ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο κτίριο του Α.Τ. Μενεμένης, το οποίο τηρεί τους κανόνες ασφαλείας τόσο για το αστυνομικό προσωπικό, όσο και αυτού της κράτησης παραβατικών ατόμων, αλλά και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως, στο μέτρο του εφικτού επανεξετάσετε το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών αυτών, με γνώμονα τη διαφύλαξη του αξιόμαχου αυτών και την αποφυγή δυσμενέστερων επιπτώσεων από τον επιδιωκόμενο σκοπό. Η αναδιάρθρωση – αναδιάταξη είναι μια καινοτομία από μόνη της και εντός αυτού του πλαισίου θα πρέπει να κινείται ώστε να μην αυτοαναιρεθεί εκ των έσω και εν αρχή αυτή η καινοτομία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
 

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα