Font Size

Cpanel

Κάλυψη οδοιπορικών εξόδων σύμφωνα με την χιλιομετρική απόσταση. Μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού Ν.4336/15

poasy5
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 503/01/6-β΄

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.: 1)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2)Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

3)Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ

4)Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Κάλυψη οδοιπορικών εξόδων σύμφωνα με την χιλιομετρική απόσταση. Μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού Ν.4336/15.»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας, επανέρχεται στο υπ΄ αριθμ. 403/1/37-α από 06-07-2017 έγγραφό της, σχετικά με τον προσδιορισμό της χιλιομετρικής απόστασης των μετακινουμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, που ως συνέπεια έχει την μη δικαιούμενη κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων τους. Η στρέβλωση αυτή, οφείλεται στο ότι ως ακριβής τόποι αναχώρησης και προορισμού υπολογίζονται οι έδρες των Δήμων και όχι οι έδρες των υπηρεσιών, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. ΔΟΥ/ο/1860 από 31/03/2017 (ΦΕΚ 1638) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Απαιτείται λοιπόν και πηγάζει ως αναγκαία, η εναρμόνιση και νομοθετική ρύθμιση με το Ν. 4336/15 ούτως ώστε οι αστυνομικοί να μην τυγχάνουν διακριτής αντιμετώπισης σε σχέση με τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια εισοδήματος, καθότι μετακινούνται κυρίως προς τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης κληθέντες ως μάρτυρες για υπηρεσιακούς λόγους με ιδίες δαπάνες μάλιστα.

Επιπλέον, προέχει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει τη ψήφιση του ανωτέρω νόμου, με τον οποίο τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις που αφορούν τον υπολογισμό των δαπανών – οδοιπορικών συμπεριλαμβανομένων και των ενστόλων, παρότι ρητά ορίζονταν αποκλειστική προθεσμία 9 μηνών για την έναρξη ισχύος του νόμου δίχως αυτό να έχει καταστεί έως σήμερα εφικτό.

Ομοίως η Ομοσπονδία μας έγινε αποδέκτης καταγγελιών σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 όπου τέθηκε σε ισχύ ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχειακά καταλύματα υπέρ του δημοσίου από 01/01/2018 λες και ο μετακινούμενος συνάδελφος δεν αποσπάται για υπηρεσιακούς λόγους αλλά για να διάγει τουριστική αναψυχή.

Επισυνάπτεται η σχετική με το θέμα αλληλογραφία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων Χαλκιδικής, Αθηνών και παρακαλούμε όπως σε εύλογο χρονικό διάστημα έχουμε την επίσημη-έγγραφη θέση του Υπουργείου προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μας ανά την επικράτεια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα