Font Size

Cpanel

Έναρξη λειτουργίας σταθμού διοδίων Ευζώνων - Κιλκίς

poasy5
Αθήνα, 07 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 315/2/19-α΄
Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν: 1)Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
2) Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών
κ. Χρήστο ΣΠΙΡΤΖΗ
3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
4)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
5)Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας
Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ
6)'Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς

Θέμα: «Έναρξη λειτουργίας σταθμού διοδίων Ευζώνων - Κιλκίς»

Κύριε Υπουργέ,

Με το επισυναπτόμενο υπ΄αρίθμ. 305/3/3 από 06/12/2017 εγγράφου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς, η Ομοσπονδία μας έγινε κοινωνός του προβλήματος που ανέκυψε με την Κ.Υ.Α. 4156/29-11-2017 Φ.Ε.Κ. τεύχος Β΄ των κκ. Υπουργών Οικονομικών & Υποδομών και Μεταφορών.

Με την συγκεκριμένη απόφαση τίθεται σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων Ευζώνων-Κιλκίς, με την παράλληλη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους διέλευσης των οχημάτων κατηγορίας πολιτών της ευρύτερης περιοχής και δικαίως μάλιστα.

Δυστυχώς, από αυτή την απόφαση δεν εξαιρούνται οι εργαζόμενοι-μετακινούμενοι αστυνομικοί στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, οι οποίοι ελλείψει υπηρεσιακών οχημάτων κινούνται με ιδία μέσα επιβαρύνοντας σε καθημερινή βάση τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ελέω μνημονιακών υποχρεώσεων του Ελληνικό Κράτους και κατ΄ επέκταση των πολιτών αυτού.

Κύριε Υπουργέ,

Εκτιμούμε, πως η μη πρόβλεψη για την εξαίρεση και των αστυνομικών από αυτή την υποχρέωση ότι δεν αποτελεί διάκριση κατά των ενστόλων κρατικών λειτουργών, αλλά μη έγκαιρη πρόβλεψη για την οποία η Ομοσπονδία μας είναι πεπεισμένη ότι, θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση από τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των σκληρά εργαζομένων Ελλήνων Αστυνομικών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα