Font Size

Cpanel

Καταγγελίες για αποσπάσεις... «ρουσφέτια»

poasy4
Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 301/5/88
Καταγγελίες για αποσπάσεις... «ρουσφέτια»

Η Ομοσπονδία μας, μετά από καταγγελίες που περιήλθαν σε αυτήν από συναδέλφους – μέλη πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας, είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει δημοσίως ότι, η διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων & Διευθύνσεων Χώρας, προβαίνει σε αποσπάσεις αστυνομικών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με μη διαφανή κριτήρια. Οι εν λόγω αποσπάσεις, με βάση τις σχετικές διαταγές του Αρχηγείου, ορίζουν, ως αρμόδιους για την επιλογή του προσωπικού τους εκάστοτε Γενικούς Διευθυντές ή Διευθυντές Χώρας, με αποτέλεσμα, αφού δεν υπάρχει ένα επαρκώς οριοθετημένο, διαφανές και αντικειμενικό πλαίσιο επιλογής, να παρατηρείται το φαινόμενο αποσπάσεων από διάφορους Νομούς, όλως συμπτωματικώς, των ίδιων και των ίδιων.

301-5-88

 

Η τακτική αυτή, η οποία μπορεί μεν να εξυπηρετεί «ημετέρους» ή άλλες σκοπιμότητες, σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δε συνάδει με την καλώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, πόσο μάλλον με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της επί ίσοις όροις διαχείρισης του αστυνομικού προσωπικού.

Οι ανάγκες των υπηρεσιακών μετακινήσεων για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών πρέπει να καλύπτονται με τρόπο ορθολογικό και όχι σκανδαλωδώς, ανάλογα με τα συμφέροντα κάποιων.

Ως Ομοσπονδία, προειδοποιούμε για τελευταία φορά, ότι εφόσον γίνουμε δέκτες νέων καταγγελιών, θα επανέλθουμε με διευθύνσεις και ονόματα...

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Καταγγελίες για αποσπάσεις... «ρουσφέτια»