Font Size

Cpanel

21ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Ευρετήριο Άρθρου
21ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΘΕΣΜΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Όλες οι Σελίδες


΄ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Α

1. Όχι στην μνημονιακή σύνδεση του ασφαλιστικού των ενστόλων με το προσδόκιμο ζωής. (Δεν ισχύει πουθενά στον κόσμο, ούτε στην Γερμανία της κας Μέρκελ).

2. Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

3. Θεσμοθέτηση της 25ετίας ως θεμελιώδες συνταξιοδοτικό δικαίωμα των αστυνομικών παθόντων εν ώρα υπηρεσίας ή εξαιτίας αυτής με άμεση χρήση και απόδοση πλήρους συντάξεως με μπόνους (αυξημένων συντελεστών – κλιμακίων υπολογισμού της σύνταξης καθ' όλη την διάρκεια του εργασιακού βίου ισόποσου με 40 έτη ασφάλισης.

4. Δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου χρόνου για τους ένστολους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που δόθηκε στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα (Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών) για τον χρόνο σπουδών ΑΕΙ – ΤΕΙ πριν την είσοδό τους στο Σώμα, καθώς επίσης και την αναγνώριση τέκνων αποκλειστικά και μόνο σε όσους εισήλθαν σε μεγάλη ηλικία στο Σώμα προς συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης ή 60 ετών όριο ηλικίας Γενικής αποστρατείας.

5. Εξομοίωση των συναδέλφων που πέτυχαν στο διαγωνισμό του 1989, αλλά προσελήφθησαν το 1994, με τους υπόλοιπους της ίδια σειράς, οι οποίοι είχαν καταταγεί από το 1989.

6. Εξυγίανση όλων των υπαρχόντων επικουρικών ταμείων και ταμείων αρωγής με βελτίωση των παροχών, σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε ταμείου μετά από αναλογιστική μελέτη και την αναλογική εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Τ.Σ.. Ειδικότερα για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ελπίζουμε να ξεπεράσει τα όποια οικονομικά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετώπισε, με τις δυσάρεστες και επώδυνες ρυθμίσεις που έγιναν (μείωση παροχών – αύξηση εισφορών) και να εξακολουθήσει να αποδίδει κανονικά τα μερίσματα χωρίς καθυστέρηση, καθώς επίσης και την εξόφληση του Β.Ε.Α. όπου ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση έχει παγώσει περισσότερο από δύο (2) έτη.

7. Δημιουργία ξεχωριστού ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών όλων όσων εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα και όχι την ένταξη μας στο Ι.Κ.Α. νεοπροσλαμβανομένων από το έτος 2011.

8. Ενιαίο Κλάδο Υγείας για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό.

9. Δημιουργία αποκλειστικών νοσοκομειακών μονάδων για τους αστυνομικούς.


Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα