Font Size

Cpanel

poasy4
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/2/147-α

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδρίασε χθες, 21 Σεπτεμβρίου 2017, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ενεστώσας διοίκησης της Ομοσπονδίας μας.

O χρόνος λειτουργίας των οργάνων της Ομοσπονδίας, λόγω των καταστατικών αλλαγών που ψηφίστηκαν στο 26ο Πανελλαδικό Συνέδριο, δεν μπορεί να αποσβέσει τη σχέση των δεσμών που αναπτύχθηκαν μεταξύ των μελών του Δ.Σ. αυτούς τους 27 μήνες, καθώς και όλων των δεσμών με τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας.

21-09-2017a

Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ λαμβάνοντας τον λόγο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ με την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ. ευχαρίστησε όλο το σώμα για την άριστη συνεργασία που επέδειξε κατά τη διάρκεια της υπερδιετούς του θητείας, και εστίασε στην αναγκαιότητα της διατήρησης της ενότητας, της ομόνοιας και της θετικής προς τα έξω, εικόνας της Ομοσπονδίας, ενόψει και του επικείμενου 27ου Εκλογοαπολογιστικού Πανελλαδικού Συνεδρίου μας, το οποίο, ως γνωστόν, θα διεξαχθεί στην Αθήνα, την προσεχή εβδομάδα.

Η απελθούσα διοίκηση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, έχει να παρουσιάσει σημαντικότατο έργο μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δυσμενές για το σύνολο του εργατικού και δημοσιοϋπαλληλικού δυναμικού της χώρας, από το οποίο δεν εξαιρεθήκαμε ως ένστολοι λειτουργοί. Η Ομοσπονδία έχει να παρουσιάσει μεγάλα επιτεύγματα τα οποία θα αποτυπωθούν τόσο κατά τις εργασίες του συνεδρίου όσο και κατά την παρουσίαση του Διοικητικού Απολογισμού από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνο ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟ. Κλείνοντας την εισαγωγή του, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και καλές και εποικοδομητικές εργασίες στο συνέδριο της Αθήνας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο αυτεπάγγελτες αναβολές της εξέτασης εκκρεμουσών πειθαρχικών διώξεων δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., καθώς και στην αίτηση συμμόρφωσης που καταθέσαμε στην Ειδική Τριμελή Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, και η οποία, ξαφνικά, αναβλήθηκε για συζήτηση την 20/10/2017, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει η υπόθεση να συνεκδικαστεί με αντίστοιχη προσφυγή της Ομοσπονδίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκτιμά όμως πως αυτή η εξέλιξη, δεν αποτελεί άρνηση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, να καλέσει την διοίκηση, δηλ. την Πολιτεία, να συμμορφωθεί εκ νέου στις αποφάσεις του και να επιβάλλει νέο χρηματικό πρόστιμο ή τη δαπάνη προς τους προσφεύγοντες. Για τις εκλογικές διαδικασίες του συνεδρίου, ανέφερε πως πλέον ισχύουν νέες ρυθμίσεις στις αρχαιρεσίες και όπως προβλέπονταν με τον ν.1264/82 και εφεξής, δεν θα παρίστανται δικαστικοί αντιπρόσωποι αλλά δικηγόροι του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, οι οποίοι δεν θα ορίζονται, παρά θα κληρώνονται. Η κλήρωση συγκεκριμένα, θα γίνει την Τρίτη το πρωί της 26ης/09/2017.

21-09-2017b

Επίσης, σε ό,τι αφορά το δικαστικό αγώνα για το μισθολόγιο, είπε ότι προσφυγή κατά του τελευταίου μισθολογίου που θεσμοθετήθηκε για τους ενστόλους, καθώς και για τον διαχωρισμό των ειδικών μισθολογίων, δεν μπορεί να κατατεθεί ως ατομική προσφυγή διότι επισήμως έως και σήμερα, δεν μισθοδοτούμεθα με το νέο μισθολόγιο. Τέλος, ο νομικός σύμβουλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την τιμή και την αγάπη που του έδειξαν καθώς και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν. Η σχέση μαζί σας ήταν και προσωπική, ανέφερε στην συνέχεια του λόγου του, ευχόμενος καλή αντάμωση σε όσους συνεχίσουν με την επανεκλογή τους και την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς τους, για όσους αποχωρήσουν από τα συνδικαλιστικά δρώμενα. Ζήτησε δε και ο ίδιος συνέχεια με ευπρέπεια και ενότητα για το καλό όλων, διαφυλάττοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία της Ομοσπονδίας μας.

Ακολούθησε η ανάγνωση του Διοικητικού Απολογισμού της Ομοσπονδίας από τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟ όπου περίτρανα αποτυπώθηκε το πλούσιο και σημαντικό έργο της Ομοσπονδίας, αλλά καθώς οι ώρες της συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν επαρκούσαν , με την παρότρυνση και των μελών του σώματος, εστίασε εν συνεχεία στα σημαντικότερα σημεία του. Ακολούθως έγιναν οι τοποθετήσεις των μελών μέσα σε κλίμα γόνιμου διαλόγου αλλά βεβαίως και μέσα σε κλίμα συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων και προβληματισμού, ευχαριστώντας και αυτός με τη σειρά του όλους τους αιρετούς για την άψογη συνεργασία που είχαν. Ακολούθως εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός, ο οποίος και υπερψηφίστηκε.

Ο λόγος στη συνέχεια, δόθηκε στον Ταμία της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιο ΚΟΥΛΙΑΚΗ, ο οποίος παρουσίασε τα στοιχεία του Οικονομικού Απολογισμού, όπως και τα στοιχεία του Προϋπολογισμού χρήσης 2017-2018, παρουσιάζοντας νέο ταμειακό πλεόνασμα, το μεγαλύτερο από κάθε φορά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα ανεξόφλητο παραστατικό της Ομοσπονδίας, πλην αυτών που θα προκύψουν στο επερχόμενο συνέδριο. Η χρήση και παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού έγινε για το χρονικό διάστημα από 21/11/2016 έως 23/08/2017. Ο ταμίας παρουσίασε την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, όπου για πρώτη φορά στη σύνταξή της δεν υπάρχει ουδεμία παρατήρηση, καθώς και την έκθεση των ανεξάρτητων, κατά νόμο, ορκωτών λογιστών. Από όλους υπήρξε διάχυτη ικανοποίηση για την κρυστάλλινη και διάφανη οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας από το οικονομικό της επιτελείο και οι όποιες παρατηρήσεις από μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τις μετακινήσεις και αποζημιώσεις των μελών της Ε.Γ. και του Δ.Σ., απαντήθηκαν από τον Ταμία αλλά και από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών κ. Βασίλη ΠΑΝΤΑΖΗ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του διευρυμένου Δ.Σ. που είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2015 στην Χαλκιδική. Ο Αντιπρόεδρος ανέφερε επίσης ότι όλα αυτά έγιναν με κόπο και μόχθο και πως μπήκαν οι βάσεις για μελλοντικά ταμειακά, οικονομικά, φορολογικά κ.λπ. θέματα, στη βάση της λογικής, ζητώντας χαμηλούς τόνους από όλους σε ευαίσθητα ζητήματα όπως αυτά, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος ενώ εκκρεμεί μόνο το πλαίσιο υπολογισμού που αφορά τις μετακινήσεις των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων στις κινητοποιήσεις.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού καθώς και του νέου Προϋπολογισμού όπου και υπερψηφίστηκαν και αυτοί.

Τέλος, τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου έκλεισε ο Πρόεδρος αυτού, κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ευχαριστώντας και αυτός από την πλευρά του όλους τους συναδέλφους για την συνεργασία που είχαν, ευχόμενος ό,τι καλύτερο στον καθένα, σε προσωπικό, συνδικαλιστικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου