Font Size

Cpanel

Τέλος στον εμπαιγμό και την εκμετάλλευση των Δοκίμων συναδέλφων μας... Στηρίζουμε τα παιδιά μας!

 

poasy

 

 

Αθήνα, 01 Αυγούστου 2017

Αρ. Πρωτ.: 314/1/17-β΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεων που πάρθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας για το μείζον οικονομικό θέμα των Δόκιμων Αστυφυλάκων, αντιπροσωπεία του προεδρείου μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας, κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, χθες, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο ΤΟΣΚΑ, στον οποίο ανέπτυξε εκ νέου τις παραμέτρους και διαστάσεις του προαναφερόμενου οικονομικού προβλήματος, καθώς και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ώστε να μπει τέλος στον εμπαιγμό και στην εκμετάλλευση των νέων συναδέλφων μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός, αφού μας παρουσίασε όλη τη σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών, μας γνώρισε ότι κατανοεί πλήρως τις ανάγκες των νέων συναδέλφων μας, αλλά και την υποχρέωση άμεσης υλοποίησης της επίμαχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). Επίσης, μας γνώρισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από την εισήγηση του Υπουργείου μας, απάντησε θετικά, τόσο στη σύνταξη όσο και στην υλοποίηση της εν λόγω απόφασης, τονίζοντας παράλληλα ότι το ζήτημα της υπογραφής από τον αρμόδιο Υπουργό είναι θέμα τυπικό και όχι ουσιαστικό. Προς τούτο και έχοντας την εκ των προτέρων θετική απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, ο Υπουργός, πριν από λίγες ημέρες, έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες του Αρχηγείου μας, άμεσα, να χορηγήσουν στους Δόκιμους, μέσω της παγίας προκαταβολής, έναντι των χρημάτων που δικαιούνται, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των εξόδων τους και με την εφαρμογή της ΚΥΑ να λάβουν το υπόλοιπο ποσό αυτών.

Η Ομοσπονδία μας, μέσω του θεσμικού της ρόλου, από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε το οικονομικό ζήτημα των νέων συναδέλφων μας και πίεσε τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα για την ορθή επίλυσή του. Η παραπάνω εξέλιξη, παρότι επιλύει εν μέρει το προαναφερόμενο πρόβλημα, δεν ικανοποιεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα, το οποίο θα αναμένει την άμεση χορήγηση των παραπάνω χρημάτων, εν συνεχεία θα σταθμίσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει τις περαιτέρω δράσεις – κινητοποιήσεις του.

Συνάδελφοι δε θα σας αφήσουμε μόνους!! Το πρόβλημά σας είναι πρόβλημά μας!!

Η Κοινωνία θέλει Αστυνομικούς και ΟΧΙ επαίτες!!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Τέλος στον εμπαιγμό και την εκμετάλλευση των Δοκίμων συναδέλφων μας... Στηρίζουμε τα παιδιά μας!