Font Size

Cpanel

Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών συζύγων αστυνομικών

poasy
Αθήνα, 26 Ιουλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 302/8/5-α

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Κωνσταντίνο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Κοιν.: 1)Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

2)Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

3)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών συζύγων αστυνομικών.»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων και καταγγελιών από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, για ένα ζήτημα που ταλανίζει επί μακρόθεν το αστυνομικό προσωπικό δηλ. αυτού της συνυπηρέτησης με συζύγους εκπαιδευτικούς.

Παρότι το πρόβλημα έδειχνε να εξομαλύνεται, σήμερα δείχνει να διογκώνεται πάλι και αυτό λόγω του υφιστάμενου νομικού κενού που έχει ως αποτέλεσμα τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μην υποχρεούνται κατά προτεραιότητα να κρίνουν τις αντίστοιχες αιτήσεις των εκπαιδευτικών, εν΄ αντιθέσει με το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αποτελεί όργανο του Υπουργείου Παιδείας θρησκευμάτων και Έρευνας και ενίοτε έκανε αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα.

Μάλιστα, η συνεχής επικοινωνία της Ομοσπονδίας μας με το συναρμόδιο Υπουργείο επιβεβαιώνεται από την ημερομηνία 17/10/2012 και το υπ΄αριθ. 12691/Δ1 συναφές με το θέμα έγγραφό του προς εμάς. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι λειτουργοί νιώθουν την εγκατάλειψη της πολιτείας και την παραβίαση βασικών θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, όσον αφορά την προστασία του ατόμου, της προσωπικότητάς του και ιδίως του θεσμού της οικογένειας (άρθρο 2 παρ. 1 άρθρο 5 παρ. 2 & άρθρο 25 παρ. 1) καθώς επίσης και της τελεολογικής ερμηνείας των ν.3528/2007 & ν.2964/20001 ως προς τις μετακινήσεις του προσωπικού και του σκοπού αυτού.

Ενδεικτικώς, επισυνάπτεται η σχετική με το θέμα αλληλογραφία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και παρακαλούμε κύριε Υπουργέ για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου, αναφορικά με τις φετινές αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και ακολούθως την νομοθετική ρύθμιση για την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση εντός των περιφερειακών ενοτήτων των αποσπασθέντων συζύγων αστυνομικών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (70-2017.pdf)70-2017

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα