Font Size

Cpanel

Έως πότε θα απουσιάζει το Κράτος;

poasy
Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/249

Έως πότε θα απουσιάζει το Κράτος;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, συναισθανόμενη συγχρόνως την υποχρέωση να τοποθετηθεί δημοσίως για το αποτρόπαιο έγκλημα και γενικότερα για τις συνθήκες τάξης και ασφάλειας που επικρατούν στη χώρα μας.

Δυστυχώς, όσοι παρακολουθούν το δημόσιο λόγο της ΠΟΑΣΥ και συμμετέχουν στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής, χωρίς εγκλωβισμούς σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και αρνητικά για την αστυνομία στερεότυπα, γνωρίζουν ότι το τραγικό αυτό συμβάν, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».

 

Ήταν το θλιβερό αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης κρατικής αδιαφορίας που δημιουργούσε και δημιουργεί γκέτο, γνωστά σε όλους. Δεν «κομίζουμε δε Γλαύκα ες Αθήνας», αν υπενθυμίσουμε ότι η αποδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών είχε επισημανθεί εκ μέρους μας πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, η οποία ήρθε τελικά για να δώσει τη χαριστική βολή στις ήδη διαλυμένες υπηρεσίες.

Χρόνιο ήταν το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστική μεταρρύθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών με ριζικές συγχωνεύσεις και ορθολογική κατανομή των οργανικών θέσεων, βάσει επιστημονικής μελέτης. Αντ' αυτών, είδαμε εν μια νυκτί την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και 6.700 οργανικών θέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, πάγωμα των προσλήψεων, δραστική μείωση των δαπανών λειτουργίας και όλα αυτά τα αντιαστυνομικά μέτρα, που αναδείξαμε με αγωνιστική διάθεση, στοχεύοντας στην διατήρηση ενός στοιχειώδους ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για τους συναδέλφους μας και βεβαίως στο να μην καταρρεύσουν εντελώς οι αστυνομικές δομές.

Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη των Μνημονίων, αντί να σταματήσει την κατρακύλα, επιχείρησε με μια αμφιλεγόμενη αναδιάταξη των υπηρεσιών, να βελτιώσει την κατάσταση. Η οικτρή πραγματικότητα, όμως, την διαψεύδει παταγωδώς, όπως προκύπτει και από το πρόσφατο τραγικό συμβάν και τα όσα επακολούθησαν στο Μενίδι.

Με αίσθημα ευθύνης, καλούμε για άλλη μια φορά την ελληνική πολιτεία στο σύνολό της, να αντιμετωπίσει την ασφάλεια του πολίτη ως αγαθό και όχι ως αντικείμενο μικροπολιτικών και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Η Ελληνική Αστυνομία χρήζει μιας διακομματικής αντιμετώπισης που θα της επιτρέπει την απαλλαγή από περικοπές δαπανών και θα της διασφαλίζει μια ανεπηρέαστη από εξωγενείς παράγοντες λειτουργία.

Όσο δεν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, εθνικής εμβέλειας, τα θλιβερά γεγονότα θα επαναλαμβάνονται, προσβάλλοντας όχι μόνο τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και την κοινή λογική όλων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Έως πότε θα απουσιάζει το Κράτος;