Font Size

Cpanel

Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού

poasy 2015
Αθήνα, 19 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτ.: 301/1/76α
Προς:
Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών & Ηρακλείου

Θέμα: «Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού»

Κύριε Αρχηγέ,

Ως επιεικώς απαράδεκτη, χαρακτηρίζεται η μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων προς το νησί της Ρόδου με αρματαγωγό πλοίο για την λήψη μέτρων και ασφάλειας, ενόψει της ΄΄2ης Συνάντησης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα΄΄. Η επίκληση της απεργίας που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε καμία των περιπτώσεων δεν αναιρεί την προσβολή και απαξίωση της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, που υφίστανται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, προκειμένου να εκτελέσουν και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Εάν πραγματικά η Ελληνική Πολιτεία σεβόταν το έργο και την προσφορά μας, θα φρόντιζε για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης όπως είναι αυτή της αερομεταφοράς κάτι που έχει συμβεί συχνά κατά το παρελθόν. Ένα Κράτος Δικαίου οφείλει να σέβεται πρωτίστως τους λειτουργούς του, παρέχοντας τους την μέγιστη συνδρομή και μέσα προς επίτευξη του έργου που τους ανατίθεται. Οι τριτοκοσμικές μετακινήσεις των αστυνομικών με σύγχρονες γαλέρες, θα πρέπει να εκλείψουν από αύριο κιόλας και σας ζητούμε κύριε Αρχηγέ την άμεση θεσμική σας παρέμβαση, προς οριστική επίλυση των θεμάτων που άπτονται των αστυνομικών μετακινήσεων, μετακινήσεων αυτού του χειρίστου είδους που προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη υπόσταση, την οποία έχετε ιερή υποχρέωση να προστατεύσετε καθώς και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επισυνάπτονται τα υπ' αριθ. 315/2/50 & 048 από 19/05/2017 έγγραφα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αντίστοιχα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα