Font Size

Cpanel

Προτάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

poasy
Αθήνα, 27 Απριλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/2/141β
Προς:
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Προτάσεις Διοικητικού Συμβουλίου»

Κύριε Αρχηγέ,

Κατόπιν προτάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας που συνεδρίασε την 24 Απριλίου 2017, σας κοινοποιούμε το παρόν έγγραφο με το οποίο ζητούμε την θεσμική σας παρέμβαση, προκειμένου να τύχουν θετικής έκβασης δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν έντονα το αστυνομικό προσωπικό, θέματα, για τα οποία απαιτούνται άμεσες λύσεις ούτως ώστε αυτό να μην αισθάνεται την εργασιακή διάκριση έναντι των άλλων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και να εκλείψουν συμπεριφορές της υπηρεσίας που προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας, με διατάξεις που πλέον θεωρούνται παρωχημένες και για τις οποίες είναι επιβεβλημένες όσο ποτέ η κατάργησή τους.

α) Ειδικότερα, για λόγους ίσης αντιμετώπισης θεωρούμε αναγκαία την επέκταση χορήγησης της άδειας γάμου και στο αστυνομικό προσωπικό, σύμφωνα με τον ν.3528/2007 άρθρο 50 παρ. 1 όπου δίνεται η δυνατότητα λήψης 5 εργάσιμων ημερών στον δημόσιο τομέα , όμως αυτή η ευεργετική διάταξη δεν τυγχάνει ανάλογης εφαρμογής και στην Ελληνική Αστυνομία

β) Επίσης θεωρούμε επιτακτική την αλλαγή του επίμαχου αρθρου1 παρ. 4 του π.δ. 584/1985 και όπως αυτό τροποποιήθηκε με το π.δ. 95/2008 (Οργάνωση και λειτουργία Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας) για τους ευρισκομένους αστυνομικούς σε κατάσταση ελεύθερου υπηρεσίας όπου ορίζεται πως «ο έλεγχος διενεργείται με διακριτικότητα και κατά τρόπο που δεν θίγεται η προσωπικότητα του ελεγχομένου, αποσκοπεί δε στην απλή διαπίστωση της παραμονής του ασθενούς στην οικία του για ανάρρωση».

Παρά ταύτα, αυτή η διακριτικότητα εκλείπει και σε πολλές των περιπτώσεων οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται με την εμφανή παρουσία έγχρωμου περιπολικού οχήματος, προσβάλλοντας βάναυσα την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Κύριε Αρχηγέ,

Η έως σήμερα ευδόκιμος Αρχηγεία σας έχει καταδείξει περίτρανα την ευαισθησία σας σε ανάλογα ζητήματα και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι πως, από κοινού με την Πολιτική Ηγεσία θα θεσμοθέτησε τε τις αναγκαίες αλλαγές που θα συμβάλλουν αυτές στην ποιότητα της καθημερινότητας των αστυνομικών που επιτελούν σήμερα ένα ιδιαίτερα απαιτητικό λειτούργημα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Προτάσεις Διοικητικού Συμβουλίου