Font Size

Cpanel

Συνεδρίαση Επιτροπής Θεμάτων Επιμόρφωσης και Μελετών

poasy
Αθήνα, 25 Απριλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/9/83α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδρίασε σήμερα 25 Απριλίου 2017 στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, η Επιτροπή Θεμάτων Επιμόρφωσης και Μελετών - ΙΝ.Α.Μ.Ε.ΤΕ. αποτελούμενη από τον Επικεφαλής και αρμόδιο Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Σταύρο ΜΠΑΛΑΣΚΑ και τα μέλη Ηλία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Γεώργιο ΠΙΚΡΑΚΗ, Σωτήριο ΓΚΑΝΑΣΟ και Παναγιώτη ΜΑΡΑΖΙΩΤΗ, καθώς και του Ειδικού Συνεργάτη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Αθανασίου ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ για θέματα αρμοδιότητός της.

25-4-2017


Την συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία της κατόπιν προσκλήσεώς μας η κα. Ρόζα ΒΑΣΙΛΑΚΗ (ερευνήτρια του Hellenic Observatory London School of Economics and Political Science & ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ), προκειμένου από κοινού να εξετασθούν ζητήματα που άπτονται της επιμόρφωσης και μελέτης του αστυνομικού προσωπικού,  και άλλα συναφή με το αντικείμενο και την αποστολή της θέματα.

Ειδικότερα, μετά από την εισήγηση του κ. Αντιπροέδρου αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς τα επίκαιρα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους συναδέλφους μας, όπως αυτά της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, η έλλειψη στοιχείων και βασικών επιστημονικών εργαλείων που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στο εργασιακό στάτους των αστυνομικών στις σύγχρονες μορφές αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και εν γένει οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η επιτροπή για την περαιτέρω ανάταξη και ανέλιξη του αστυνομικού λειτουργήματος.

Η επιτροπή εκτίμησε, πως όλα αυτά τα χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να προέλθουν αρχικά από την διεξαγωγή ημερίδων και διαλογικής συζήτησης με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, με την σχετική επιμόρφωση των αστυνομικών, αλλά και την σειρά σεμιναρίων που θα εμπλουτίσουν αυτή την διαδικασία και προσπάθεια.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, η επιτροπή θα ενημερώσει την Εκτελεστική Γραμματεία και το Διοικητικό Συμβούλιο για τις περαιτέρω ενέργειές της, όπου με την συνδρομή έγκριτων επιστημόνων και συνεργατών θα υποβάλλει την πρόθεσή της για την αναγκαιότητα διεξαγωγής «ημερίδας» με θέμα σχετικό αυτού της διαχείρισης της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης από τους αστυνομικούς, με απώτερο σκοπό την διεύρυνση και την ενεργό συμμετοχή των συναδέλφων μας σε όλη την Επικράτεια για το μείζον αυτό ζήτημα που μας ταλανίζει όλους.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ανέθεσε στην επιτροπή να συντάξει σχετικό τεχνικό φάκελο και πρόταση, προκειμένου να γίνουν κτιριακές παρεμβάσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν ως προς την αρτιότερη και εύρυθμη λειτουργία της σε καθημερινή βάση.

Τα μέλη της επιτροπής καθημερινά θα βρίσκονται στην διάθεση των συναδέλφων δια των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, ώστε να γίνουμε κοινωνοί όλοι μαζί αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

Παρακαλείστε οι όποιες προτάσεις να αποστέλλονται σε αυτή για περαιτέρω αξιολόγηση, προτάσεις που θα αποτελέσουν χρήσιμα συνδικαλιστικά εργαλεία.         

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Συνεδρίαση Επιτροπής Θεμάτων Επιμόρφωσης και Μελετών