Font Size

Cpanel

Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός

gerakarakos17

Άρθρο του Προέδρου ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει θέσει όλες της τις δυνάμεις σε μόνιμη διάταξη μάχης και το αποδεικνύει καθημερινά με τις παρεμβάσεις της σε όλα τα επίπεδα:

Σε επίπεδο συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στελέχη της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, των πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών φορέων, αλλά και δημόσια με ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με γενικές συνελεύσεις, με δημόσιες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ κλπ.

Ο αγώνας μας υπαγορεύεται από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, βαδίζοντας την πεπατημένη, είναι ανακόλουθη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ιδίως στα οικονομικά θέματα. Μετά από δυο χρόνια ιώβειας υπομονής και προσμονής ότι θα συμμορφωνόταν πλήρως στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, αλλά και ένα και πλέον χρόνο πλήρους αβεβαιότητας και κοροϊδίας όσον αφορά στην αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων και την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε με κάθε μέσο την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί μας εμπαίζουν.

Είμαστε σε σύγκρουση με την Κυβέρνηση και δεν το κάνουμε για λόγους συντεχνιακούς. Με τη στάση της η κυβέρνηση απαξιώνει το Αστυνομικό Σώμα. Ο αστυνομικός είναι Άνθρωπος και η ζωή του δεν αποτιμάται σε χρήμα με λογιστικές αλχημείες χάριν της ικανοποίησης των συμφερόντων των ξένων δανειστών. Υποτιμά τη νοημοσύνη του αστυνομικού όποιος τολμά να τον συγκρίνει με τον ψαρά και τον ξυλοκόπο όταν μιλάμε για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματός μας.

Ο συνάδελφος είναι εξοργισμένος με αυτά που βλέπει και ακούει καθημερινά και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Το διαπίστωσε και η κοινωνία πολύ πρόσφατα όταν πριν λίγες μέρες είδε τον παλμό και τον όγκο των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στην Αθήνα.

Μας είπαν ψέματα και ο ένστολος δεν αστειεύεται. Εμείς, ως συνδικαλιστές, έχουμε υποχρέωση για μας, για τα παιδιά μας, για τις οικογένειές μας, για τον έλληνα πολίτη να παλέψουμε. Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς διότι ανασφαλής αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης. Αυτό είναι το δόγμα μας και όταν το αντιληφθεί αυτό όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, τότε θα λυθούν παρεξηγήσεις και θα βρεθούν λύσεις με πνεύμα συναίνεσης και όχι κομματικής μικροπολιτικής.

Γι' αυτό έχω πει πολλές φορές -και ενοχλώ- ότι όποιος είναι μαζί μας είτε είναι δεξιός είτε είναι αριστερός είτε κεντρώος, θα είμαστε μαζί του, όποιος είναι απέναντί μας θα είμαστε απέναντί του. Εμείς δεν κοιτάμε ιδεολογίες. Εμείς πιστεύουμε ότι ο αστυνομικός, ο πυροσβέστης, ο λιμενικός κρατάν όρθια τη δημοκρατία με αίμα και ιδρώτα. Άρα στην εθνική αποστολή που μας έχει αναθέσει ο συνταγματικός νομοθέτης, απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα ανάλογη αντιμετώπιση. Μας είναι αδιανόητο να εισπράττουμε εμπάθεια και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και άλλους παράγοντες του δημόσιου λόγου.

Από την άλλη όμως θέλω να επισημάνω και τις ευθύνες της αντιπολίτευσης, προειδοποιώντας την ότι θέλουμε καθαρές κουβέντες. Με χτυπήματα στην πλάτη δεν θα μας ξεγελάσουν. Σε κανέναν δε δίνουμε το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει.

Να γνωρίζουν όλοι τους ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Μας ενώνει ένας στόχος: Αξιοπρεπής και περήφανη ζωή. Για τις οικογένειές μας, για τα παιδιά μας, για τους γείτονές μας, για τον πολίτη αυτής της χώρας. Θα είμαστε με το λαό γιατί είμαστε κομμάτι του, προερχόμαστε από τις εργατικές μάζες.

Ας το καταλάβουν επομένως ότι δεν είμαστε δεδομένοι κανενός και ότι ο αγώνας μας είναι καθαρά συνδικαλιστικός. Συνδικαλιστές είμαστε και όχι πολιτικοί.

Για μας, υπάρχει μείζον ζήτημα ηθικής τάξης όταν εισπράττουμε την ανακολουθία λόγων και έργων των κυβερνώντων.

Ως Ομοσπονδία, έχουμε ξεκαθαρίσει το ρόλο μας και γι' αυτό η αγωνιστική μας πορεία θα συνεχιστεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Θα αποκαλύπτουμε τα ψέματα και θα απαιτούμε το δίκιο μας εντός κι εκτός Ελλάδας.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός