Font Size

Cpanel

Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας με Αστυνομικό Προσωπικό

poasy
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 401/3/119α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
2) Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας

Θέμα: «Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας με Αστυνομικό Προσωπικό»

Κύριε Αρχηγέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα έγγραφα διαμαρτυρίας των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, αναφορικά με τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε έμψυχο δυναμικό καθώς επίσης σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα. Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανάγκες που παρατηρούνται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης προς το Ανατολικό Αιγαίο κυρίως, παρουσιάζεται και το φαινόμενο των συνεχών μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων από την ενδοχώρα. Αυτό έχει ως επακόλουθο, την υπολειτουργία πολλών Διευθύνσεων Αστυνομίας, οι οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες καθημερινής ασφυξίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συνήθη θέματα αστυνόμευσης και ιδίως αυτού της εγκληματικότητας.

Μία εξ΄αυτών των Διευθύνσεων Αστυνομίας είναι και αυτή της Κορινθίας, από την οποία αποσπώνται έξι (6) αστυνομικοί σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, από μια περιοχή η οποία βιώνει ούτως ή άλλως μεγάλη εγκληματικότητα αλλά κυρίως, σηκώνει ένα μεγάλο φορτίο του μεταναστευτικού προβλήματος με την λειτουργία του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. ως αποδέκτης αλλοδαπών ατόμων που εντάσσονται μάλιστα στην κατηγορία της κλειστής κράτησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυξημένες ανάγκες διάθεσης αστυνομικών δυνάμεων που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό.

Προς επίρρωση των προαναφερομένων, σας επισυνάπτουμε το υπ΄αρίθμου 800/5/17 από 22/03/2017 έγγραφο της οικείας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας και παρακαλούμε ως Ομοσπονδία όπως τύχουν θετικής έκβασης τα δίκαια αιτήματα που τεκμαίρονται σε αυτό.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα