Font Size

Cpanel

poasy
Αθήνα, 01 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/2/139α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδρίασε χθες (28/2/2017), το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να προβεί στην αποτίμηση της πρόσφατης πανελλαδικής ένστολης κινητοποίησης των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα και να εστιάσει στην περαιτέρω δράση μας όσον αφορά όλα τα εκκρεμή θέματα.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόριος Γερακαράκος επισήμανε ότι υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή και ζήτησε από το Δ.Σ. να εργαστεί από τώρα διότι η επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει σύντομα εφόσον η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. Πρόσθεσε δε ότι τα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε στην κυβέρνηση και σε όλα τα πολιτικά κόμματα ακούστηκαν δυνατά και επικοινωνήθηκαν ευρέως. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι υπήρξαν δημοσιεύματα με αναφορές στην ενόχληση της κυβέρνησης από αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε προς το Κοινοβούλιο.

28-02-2017a

 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας σχετικά με το μισθολόγιο, εκτιμώντας ότι αυτό θα προωθηθεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης και άρα πρέπει να είμαστε σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση. Δίνουμε, τόνισε τη μάχη για να μην υποστούμε νέες περικοπές στο όνομα του εξορθολογισμού του, όταν άλλες κοινωνικές ομάδες που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, είναι παγερά απούσες. Υπενθύμισε δε τις προηγούμενες πρωτοβουλίες μας για τις συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και άλλους αξιωματούχους με κορυφαία τη συνάντηση των προέδρων των Ομοσπονδιών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όπου επιδώσαμε και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που μας δικαιώνουν πλήρως και με αδιαμφισβήτητο τρόπο τόσο ως προς την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών όσο και για την επικινδυνότητα της εργασίας όλων των ενστόλων.

Μιλώντας για την Ημερίδα που διοργανώσαμε στις 20/2/2017 για το επικίνδυνο, την οποία χαρακτήρισε επιτυχή λόγω του υψηλού επιπέδου των εισηγήσεων, ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις, προωθείται σχετική νομοθετική διάταξη από την Ομοσπονδία, την οποία θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση η ίδια η κυβέρνηση ενώ και άλλοι πολιτικοί φορείς τάσσονται υπέρ της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, οπότε το προσεχές διάστημα θα φανεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος υποκρίνεται.

28-02-2017b

Σε ό,τι αφορά τα θεσμικά μας αιτήματα, συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Κρίσεων και Προαγωγών που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο και στην οποία συμμετέχει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου κρίσεων και προαγωγών προωθείται το αίτημά μας για την ανέλιξη των ανθυπαστυνόμων σε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια στους επόμενους βαθμούς Υπαστυνόμων Β' και Α' και με καταληκτικό βαθμό αποστρατείας του Αστυνόμου Β' καθώς επίσης και η βαθμολογική ανέλιξη όλου του χαμηλόβαθμου προσωπικού.

Σημαντική πρόοδο συνιστά επίσης η προώθηση προεδρικού διατάγματος για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις και τα οδοιπορικά αφού εκτιμάται ότι έως τον Ιούνιο θα αλλάξει προς το καλύτερο ο τρόπος υπολογισμού των μετακινήσεων.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι μεταγωγές από τη νησιωτική Ελλάδα (ποινικοί και μετανάστες) που δεν έχουν ακόμα βελτιωθεί παρά τις διαβεβαιώσεις της Ηγεσίας, η συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο, που δεν έχει γίνει ακόμα και αφορά την έκδοση των εγκυκλίων για τις ασφαλιστικές εισφορές αναφορικά με την αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής θητείας, της μάχιμης 5ετίας, του χρόνου σπουδών κλπ.

Επίσης συζητήθηκε η εκκρεμότητα της συνάντησής μας με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου προκειμένου να του εκθέσουμε τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση των Αστυνομικών Σχολών, όπως έχουν καταλήξει και στην αρμόδια επιτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, εκ μέρους ορισμένων μελών του ΔΣ κατατέθηκε ο προβληματισμός ότι ο δημόσιος λόγος ορισμένων πολιτικών κομμάτων είναι ανακόλουθος είτε παρουσιάζει χαμηλό ενδιαφέρον για τα αστυνομικά θέματα.

Τέλος, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Κουλιάκης ενημέρωσε το Σώμα για τη δαπάνη του 26ου πανελλαδικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Ανακοίνωση για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου