Font Size

Cpanel

Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για την Ερώτηση των 21 κυβερνητικών βουλευτών

Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/206

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ερώτηση των είκοσι ένα (21) κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα προληπτικού αστυνομικού ελέγχου μεταναστών στο Πολυτεχνείο την 27-09-2016, προκάλεσαν εύλογα ερωτηματικά αφενός γιατί είναι σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το συμβάν και αφετέρου γιατί διαφαίνεται ότι υιοθετούν θέσεις και απόψεις πριν υπάρξει επίσημο Πόρισμα της συντεταγμένης Πολιτείας που αυτοί πρωτίστως ως κυβερνητικοί βουλευτές και Π.Γ. εκπροσωπούν και στηρίζουν.

01-10-2016

Οι βασικές αυτές αντιφάσεις δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση γιατί πριν ελεγχθούν οι καταγγελίες, θέτουν και θέματα μιας δήθεν προβληματικής λειτουργίας του θεσμού της Αστυνομίας με τρόπο τουλάχιστον άκομψο. Φαίνεται ότι οι απόψεις του «Συντονιστικού Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων – Μεταναστών» και των «εκπροσώπων» της Κατάληψης Στέγης με την ονομασία «2ο Φιλοξενείο», όπως αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους, είναι πέραν πάσης κριτικής και αμφιβολίας ενώ αντίθετα οι επίσημες απόψεις του αρμόδιου Υπουργείου ελαχίστη αξία έχουν.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων αστυνομικών εκφράζει τον μεγάλο και έντονο προβληματισμό του για ότι, πρωτόγνωρα, συμβαίνει και θεωρεί ότι δεν προάγεται ο εκδημοκρατισμός της κοινωνίας και των θεσμών της, δεν προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα με αυτόν τον τρόπο αλλά επί της ουσίας υποσκάπτονται. Αν η επίσημη Πολιτεία και τα όργανά της δεν είναι σε θέση να το κάνουν είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν τα διάφορα «Συντονιστικά Καταλήψεων», τα «Φιλοξενεία» κλπ κυρίως για έναν λόγο: γιατί όλα αυτά λειτουργούν και προσφέρουν στην ανέλιξη μιας Πολιτείας πλησίον, δίπλα και σε αρμονική συνύπαρξη με το οργανωμένο κράτος και όχι απέναντι.

Καλούμε όλα τα Κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα γιατί έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι ίσως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, «επαναστατικής γυμναστικής» και «πολιτικού μασάζ» θυματοποιούν άκριτα σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς συναδέλφους μας και δημιουργούν επικίνδυνες λογικές οι οποίες δεν συνάδουν με οργανωμένο ευρωπαϊκό και δημοκρατικό κράτος εν έτει 2016.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για την Ερώτηση των 21 κυβερνητικών βουλευτών