Font Size

Cpanel

ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Alfredo_Duarte_Costa

ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αλλού διώκονται κι αλλού απεργούν

Τον πρέσβη της Πορτογαλίας κ. Alfredo Duarte Costa, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία μας για τις συνδικαλιστικές διώξεις που υφίστανται μέλη του Εθνικού Συνδικάτου Αστυνομικών Πορτογαλίας (SINAPOL).

Η ΠΟΑΣΥ, που δημιουργήθηκε πριν από δυο δεκαετίες, μέσα από διώξεις και υπονομεύσεις, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους Πορτογάλους συναδέλφους μας. Με την ενέργειά της να επισκεφθεί τώρα τον εκπρόσωπο της πορτογαλικής κυβέρνησης στην Αθήνα, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο καθολικό μας αίτημα για ελεύθερη δημοκρατική έκφραση των συναδέλφων μας σε όλη την Ευρώπη, όπως απορρέει, άλλωστε, από ευρωπαϊκές συμβάσεις για τα δικαιώματα των ενστόλων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Φωτόπουλος, επέδωσε στον πρέσβη σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το αίτημά μας θα διαβιβαστεί άμεσα, με την ελπίδα, όπως μας είπε και ο ίδιος ο κ. πρέσβης, ότι «τα αρμόδια Υπουργεία θα ανταποκριθούν θετικά και θα δοθεί τέλος στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος των συναδέλφων της Πορτογαλίας».

Για τις πρωτοβουλίες μας είναι ενήμερη και η Γιουροκόπ, όσο και το σωματείο, ο πρόεδρος του οποίου Armando Ferreira, μόλις έλαβε τα έγγραφα της ΠΟΑΣΥ, απέστειλε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη που του παρέχει η Ομοσπονδία μας.

Στη Σερβία

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Πορτογαλία, στη Σερβία, το Ανεξάρτητο Συνδικάτο Αστυνομικών εξήγγειλε απεργία, με αιτήματα την αύξηση των μισθών των αστυνομικών υπαλλήλων κατά 40%, την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού, την υπογραφή ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και την τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου περί αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να μην κάνουν περιπολίες και να απέχουν από διοικητικές υπηρεσίες.

ΛΕΖΑΝΤΑ

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας με τον πρέσβη της Πορτογαλίας κ. Alfredo Duarte Costa

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ