Font Size

Cpanel

Δημοσίευση Π.Δ. που τροποποιεί την ιεραρχία, καταστάσεις και εξέλιξη αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 11 Αυγούστου 2016
Αρ. Πρωτ.: 300/4/16

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Δημοσίευση Π.Δ. που τροποποιεί την ιεραρχία, καταστάσεις και εξέλιξη αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι, δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθ. 150 Φύλλο, τεύχος πρώτο, της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το π.δ. 81/2016 με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού». Με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα τροποποιούνται κατά κύριο λόγο οι διατάξεις του π.δ. 24/1997 που αφορούν τα όρια ηλικίας, τον κατά βαθμό ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας και την ημερομηνία διαγραφής του εν θέματι προσωπικού.

Στην ανάδειξη και στην επίλυση των προβλημάτων που προέρχονταν από το παραπάνω προεδρικό διάταγμα, το οποίο απασχόλησε ιδιαίτερα το συνδικαλιστικό μας κίνημα με τις μνημονιακές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις (τρόπος υπολογισμού σύνταξης κ.λπ.), συνέβαλαν καθοριστικά τα Διοικητικά Συμβούλια και οι σχετικές Επιτροπές των Ομοσπονδιών μας.

Επισημαίνουμε ότι, η στάση της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματός μας στο παραπάνω θέματα, ήταν άμεση και αποτελεσματική, καταδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει βούληση και καλή προαίρεση, τίποτε δεν είναι δύσκολο!!

Οι Ομοσπονδίες μας, όπως επιτάσσει εξάλλου το συνδικαλιστικό μας χρέος, θα συνεχίσουν τη σταθερή αγωνιστική τους πορεία, αναδεικνύοντας μια σειρά άλλων χρονιζόντων θεσμικών αιτημάτων μας και ελπίζουμε η Ηγεσία να δείξει και σε αυτά το ανάλογο ενδιαφέρον και την ταχύτητα αντανακλαστικών που απαιτείται.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ 2016 Δημοσίευση Π.Δ. που τροποποιεί την ιεραρχία, καταστάσεις και εξέλιξη αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας