Font Size

Cpanel

Κάλεσμα Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων για εκδήλωση ενεργειών αναφορικά με το ασφαλιστικό

poasy
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/14/8γ

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κοιν: Ομοσπονδίες & Ενώσεις Σ.Α. & .Ε.Δ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της υπ' αριθμ. 600/14/8-β από 22-01-2016 κοινής ανακοίνωσης των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τα όσα πληροφορηθήκαμε υπεύθυνα χθες από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, σας καλούμε, πέραν των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται εκ μέρους μας σε κεντρικό επίπεδο, όπως εκδηλώσετε τις παρακάτω ενέργειες:

α) Έκδοση ανακοινώσεων και επιστολών προς τους Βουλευτές των Νομών σας, προκειμένου να ενημερωθούν ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων και επικουρικών συντάξεων δε δύναται να εφαρμοστεί ομοίως στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γνωρίζοντάς τους ειδικότερα ότι, οι ένστολοι πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, της επικινδυνότητας, το μικρό προσδόκιμο ζωής, τα πτητικά, καταδυτικά, αλεξιπτωτιστή, υποβρύχιου καταστροφέα και εκκαθαριστή ναρκοπεδίων εξάμηνα, τις διπλάσιες υπηρεσίες, τους παθόντες εξαιτίας της υπηρεσίας κ.λπ.

β) Παραστάσεις διαμαρτυρίας που στόχο θα έχουν την προαναφερθείσα ενημέρωση.

γ) Οτιδήποτε εσείς κρίνετε σκόπιμο και χρηστικό για τον παραπάνω σκοπό.

Το ασφαλιστικό, έτσι όπως επιχειρείται να «μεταρρυθμιστεί», έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό στη μία μετά την άλλη κοινωνική τάξη και εργασιακή ομάδα. Εκείνων που ένα υπερφίαλο σύστημα, «φρόντισε» τα προηγούμενα χρόνια να οδηγήσει στην χρεοκοπία, εξυπηρετώντας ίδια οφέλη.

Εμείς, ως εργαζόμενοι στον σκληρό πυρήνα του Κράτους, διαχωρίζουμε τη θέση μας, καταγγέλλουμε τις πολιτικές συνεχιζόμενης λιτότητας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συμπολίτη μας που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Επίσης, καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν έγκαιρα ότι θα καταψηφίσουν τις αρνητικές αντιασφαλιστικές διατάξεις. Ο μόνος δρόμος για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, είναι ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου και όχι η εσπευσμένη-εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών-παράλογων διατάξεων.

κ.κ. Βουλευτές, Πράξτε τα δέοντα...

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Κάλεσμα Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων για εκδήλωση ενεργειών αναφορικά με το ασφαλιστικό