Font Size

Cpanel

Ημερίδα της Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη: Ελλειμματική η πολιτική για την υγιεινή και ασφάλεια

  Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ενημερωτική Ημερίδα στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου με θέμα: «ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ και ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΝΟΣΟΙ».

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας & Θράκης κ. Γεώργιος ΟΡΦΑΝΟΣ, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, ο Γ.Α.Δ.Θ. Υποστράτηγος κ. Βάιος ΧΟΝΔΡΟΣ, ο Α' Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Ιωακείμ ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ, καθώς επίσης και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Τοπικής Ηγεσίας.

  Από τον συνδικαλιστικό χώρο παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Αθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, τα μέλη Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Δημήτριος ΔΑΓΚΛΗΣ, Αλέξανδρος ΚΑΛΕΥΡΑΣ, Αλέξανδρος ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ και μέλη του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Ένωσης.

  Εισηγητής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος θεμάτων Μελετών & Επιμόρφωσης Αστυνομικών κ. Γεώργιος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ, ο οποίος και με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας προλόγησε για την αναγκαιότητα αυτής της Ημερίδας, που σκοπό έχει την ενημέρωση του Αστυνομικού Προσωπικού ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίες τυγχάνουν ιατρικής και επιστημονικής προσέγγισης, γι' αυτό απαιτείται η συνδρομή ατόμων που με την επιστημοσύνη τους θα συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό.

  Για τον λόγο αυτό κλήθηκαν και παρευρέθησαν οι ομιλήτριες κα. Βασιλεία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, πνευμονολόγος- εντατικολόγος Δ/ντρια Ε.Σ.Υ. στο Γ.Ν.Θ. Άγιος Δημήτρης και η κα. Ελένη ΑΙΜΟΝΙΩΤΟΥ- ΓΕΩΡΓΙΟΥ, χειρούργος- εντατικολόγος, επιμελήτρια Α' Ε.Σ.Υ. στο Γ.Ν.Θ. Άγιος Δημήτρης, οι οποίες παρουσίασαν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των μολυσματικών ασθενειών, από πού προέρχονται αυτές καθώς και τα αίτια τους.

  Χαρακτήρισαν και ενέταξαν τους Αστυνομικούς στις ομάδες υψηλού κινδύνου, λόγω των συνθηκών εργασίας που επικρατούν ειδικότερα στους χώρους κράτησης, καθώς και της συνεχούς επαφής, που απορρέει από τη φύση του επαγγέλματος, με ομάδες και ροές μεταναστών, που κατά βάση είναι φορείς αυτών των ασθενειών.

  Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην επισήμανση της κα. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, πως θα πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθεί και να υλοποιηθεί ο θεσμός του Ιατρού Εργασίας στην ΕΛ.ΑΣ., όπως και η επισήμανση της κα. ΑΙΜΟΝΙΩΤΟΥ- ΓΕΩΡΓΙΟΥ, η οποία ήταν απόλυτα καθησυχαστική ως προς τον Ιό ΈΜΠΟΛΑ, όπου ειδικότερα για την χώρα μας και ιδίως για τους Αστυνομικούς, δεν προκύπτουν ιδιαίτερα ανησυχητικές καταστάσεις.

  Το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποτυπωθούν επαρκώς τα συμπεράσματα αυτής της Ημερίδας με τις δημοσιεύσεις των Ομιλητριών, ενώ η Επιτροπή θα συνεχίσει από την πλευρά της πάνω σε αυτές τις επισημάνσεις την προσπάθειά της για την πλήρη θωράκιση και διασφάλιση των συναδέλφων μας.

Θεσσαλονίκη, 20 Νοεμβρίου 2014

Για την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας
Ο Πρόεδρος Γεώργιος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ
Τα μέλη: Αθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Δημήτριος ΔΑΓΚΛΗΣ
Αλέξανδρος ΚΑΛΕΥΡΑΣ
Μαρίνης ΑΧΤΥΠΗΣ

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ημερίδα της Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη: Ελλειμματική η πολιτική για την υγιεινή και ασφάλεια