Font Size

Cpanel

Να επιστρέψουν τα χαμόγελα

  Μετά από μια και πλέον τετραετία μνημονιακών πολιτικών, το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα κληθεί το επόμενο διάστημα στο τακτικό πανελλαδικό του συνέδριο να κάνει τον απολογισμό έργων και λόγων, έτσι όπως αρμόζει σε μια δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που έχει στους κόλπους της 58 πρωτοβάθμιες ενώσεις.

  Η συνεπής και αταλάντευτη αγωνιστική μας πορεία, ευθύς εξ αρχής όσον αφορά τις καταστροφικές επιπτώσεις των Μνημονίων στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία και στη χώρα, δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Είμαστε ένας από τους λίγους κλάδους εργαζομένων, αν όχι ο μοναδικός, που με τη βούλα και των ανωτάτων δικαστηρίων, ανέτρεψε τα Μνημόνια και κατέδειξε πόσο δίκιο είχαμε όταν φωνάζαμε «στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές». Καταφέραμε με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε τα κλεμμένα μας όνειρα για να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των συναδέλφων μας. Αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο αγώνας συνεχίζεται.

  Έχοντας απέναντί μας ένα συνασπισμό ανομολόγητων συμφερόντων, νικήσαμε την βαρβαρότητα, την ηττοπάθεια, τη μιζέρια και την αδιαφορία και όλα αυτά πασχίζοντας για το συμφέρον των συναδέλφων και για το καλό των συμπολιτών μας. Όχι μόνο βάλαμε φρένο στην εφαρμογή των ψηφισμένων νέων περικοπών για το 2014, αλλά διεκδικήσαμε και πετύχαμε την επιστροφή των δικαιούμενων αναδρομικών, καθώς και την αποκατάσταση των μισθολογίων τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012. Μπλοκάραμε τα σχέδια Δένδια για την «αναδιοργάνωση» και αποτρέψαμε νέες περιπέτειες, πιθανές να δυναμίτιζαν και τις πλέον εύθραυστες σχέσεις αστυνομίας και κοινωνίας. Υπερασπιστήκαμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας σε πείσμα όσων αμφισβητούσαν το συνδικαλιστικό μας ρόλο και την προσφορά μας στο κοινωνικό καλό.

  Και φυσικά, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Ό,τι πετύχαμε, μένει να υλοποιηθεί στην πράξη, να λάβει σάρκα και οστά για να έχει πρακτικό αντίκρισμα. Είναι στην αποκλειστική ευθύνη των κυβερνώντων τώρα να αποδείξουν ότι επιτέλους σέβονται τον ένστολο και το λειτούργημά του.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Να επιστρέψουν τα χαμόγελα