Font Size

Cpanel

Η ηθική μας υποχρέωση

  Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να μας πείσει ότι ...τελειώσαμε με τα Μνημόνια, εμείς συνεχίζουμε το δικό μας αγώνα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που αυτά έχουν προκαλέσει σε όλους μας. Αυτήν ήταν η ξεκάθαρη εντολή του 23ου Πανελλαδικού μας Συνεδρίου, που κάποιοι συνάδελφοι είτε την παραβλέπουν είτε την ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

  Άλλοτε επωνύμως και άλλοτε ανωνύμως επιτίθενται στην Ομοσπονδία ή και προσωπικά κατά του προέδρου της, μιλώντας για εργατοπατέρες και καλλιεργώντας την ψευδή εντύπωση ότι οι συνδικαλιστικές αρμοδιότητες είναι ισότιμες ή ακόμα και ισχυρότερες της εξουσίας των υπουργών! Κρύβοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ευθύνονται εξ ολοκλήρου για το νομοθετικό τους έργο (διάβαζε τα δικά μας δεινά), προσπαθούν να αμφισβητήσουν το συνδικαλιστικό ρόλο της ΠΟΑΣΥ, την επάρκεια των οργάνων της και την αποτελεσματικότητα των δράσεών της. Και μάλιστα το κάνουν στο όνομα της υπεράσπισης δήθεν των αιτημάτων μας, διεκδικώντας για τον εαυτό τους ένα ιδιότυπο ρόλο «εισαγγελικό», λες και οι ίδιοι προέρχονται από άλλον πλανήτη...

  Σε κάθε περίπτωση, αν ασχολούμαστε με τα καμώματά τους, το κάνουμε διότι στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, δημιουργούνται συγχύσεις και καταστάσεις εσωστρέφειας, αντί να συγκεντρώνονται όλες μας οι δυνάμεις στην απόκρουση των κυβερνητικών σχεδιασμών (που περιλαμβάνουν και αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι πού θέλουν να ξηλώσουν το «πουλόβερ»).

  Σε πείσμα όλων αυτών, ωστόσο, η Ομοσπονδία μας, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, των σημερινών δυνατοτήτων και των μεγάλων προσδοκιών που έχουν τα μέλη από το προεδρείο της, έχει θετικότατο ισοζύγιο σε σχέση με άλλες Ομοσπονδίες και είναι άδικο να μην της αναγνωρίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις τόσο για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος όσο και για την διατήρηση των καλών σχέσεών μας με την ελληνική κοινωνία.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία, έλαβαν χώρα άμεσα μια και δυο σημαντικότατες κινητοποιήσεις εκπέμποντας πάμπολλα μηνύματα που καταγράφηκαν στη συνολικότερη κοινωνική δυναμική. Υπενθυμίσαμε ότι δεν είμαστε δεδομένοι κανενός και ότι στη φαρέτρα μας υπάρχει και το ενδεχόμενο εναλλακτικών μορφών απεργίας, παρά τους γνωστούς συνταγματικούς περιορισμούς. Οι αποφάσεις για κρίσιμα θέματα λαμβάνονται και πρέπει ασφαλώς να λαμβάνονται συλλογικά, αλλά με βάση πάντα τα πραγματικά δεδομένα και όχι σύμφωνα με τις όποιες αυθόρμητες ή και αμφιβόλου σκοπιμοτήτων κινήσεις ορισμένων, που υπό το βάρος της μνημονιακής απόγνωσης καθίστανται πολλές φορές ελκυστικές στα μάτια πολλών συναδέλφων, είτε εκλαμβάνονται, ασυζητητί, ως «θαυματουργές».

Να μη λησμονούμε ότι η ΠΟΑΣΥ έγραψε και συνεχίζει να γράφει Ιστορία επειδή πιάνει τα μηνύματα των καιρών, λειτουργώντας όχι «παρεΐστικα», αλλά ως ο συλλογικός εκφραστής των αγωνιών, των αναγκών και των ελπίδων όλων των αστυνομικών. Το προσκλητήριο του αγώνα είναι διαρκές και απευθύνεται σε όλους. Όμως, ανάμεσά μας προφανώς και δεν χωρούν αυτόκλητοι «σωτήρες» και εκ του ασφαλούς κριτές των πάντων, τακτικιστές και ιντριγκαδόροι. Αυτά τα φαινόμενα, όπου τα εντοπίζουμε, τα κατακρίνουμε διότι λειτουργούν παραλυτικά και αποπροσανατολιστικά. Αντιθέτως, επιζητούμε την καλόπιστη κριτική, τις ιδέες και τις προτάσεις όλων, διότι αυτά είναι η κινητήρια δύναμή μας τόσο στα «δύσκολα» όσο και στην ζώσα πραγματικότητα της Ομοσπονδίας μας, όπως τη βιώνουμε καθημερινά, εδώ στην οδό Μεσογείων 96, στην Αθήνα, αλλά και παντού όπου αλλού καλούμαστε να παρέμβουμε.

Αυτή είναι η δική μας ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλους όσοι εμπιστεύονται το συνδικάτο και ενώνουν με μας τις δυνάμεις τους αφενός για να διατηρηθούμε όλοι ζωντανοί μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον των μνημονίων και της τρόικας και αφετέρου, για να χαράξουμε μια ελπιδοφόρα πορεία για ένα καλύτερο αύριο.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Η ηθική μας υποχρέωση