Font Size

Cpanel

karadimas

Αν.Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Νίκος

Αναδιάρθρωση σε δόσεις

 

  Το τρολάρισμα με είχε ήδη κουράσει. 226 σελίδες μπρός - πίσω ήταν πολλές για να κρατήσεις σημειώσεις. Δοκίμασα με τον κένσορα στον personal, σαφέστατα ήταν κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι αδυνατούσα. Αφού εξοικονόμησα μισό πάκο Α4 το αναπαρήγαγα.

  Φυσικά και μιλάω για το σχέδιο Π.Δ. της αναδιάρθρωσης. Δευτεριάτικα του Αγίου Πνεύματος και με τη βοήθειά του, ξεκίνησα απ το τέλος. Σε τέτοιες περιπτώσεις ελέγχεις τις καταργούμενες και τις μεταβατικές διατάξεις. Πράγματι τα δυο τελευταία άρθρα ήταν, αν όχι όλο το διάταγμα, η πεμπτουσία. Διαπίστωσή μου ήταν ότι η αναδιάρθρωση περιορίζονταν σε περιφερειακό επίπεδο. Στις Π.Α.Δ. και στις Π.Δ.Α. Κράτησα κάποιες σημειώσεις και ταυτόχρονα διαπίστωνα ότι παρά την επανάληψη ορισμένων στοιχείων του Ν. 4249/14 η περιγραφή ήταν λεπτομερής. Αν και ήταν εμφανής η επανάληψη των εδαφίων και ιδιαίτερα στους κλάδους που έχουν τον δικό τους επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο οποίος όμως διαφέρει μεταξύ των (αρθρ. 7,11,18), δεν καταγράφεται ως υπερβολή. Στο άρθ. 21 ο σχεδιασμός αυτός αναγάγεται σε στρατηγικό και μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, μελετά και την χωροταξική κατανομή των Υπηρεσιών. Δηλαδή ιδρύει και καταργεί τις Υπηρεσίες και προετοιμάζει την έκδοση των άλλων π.δ. Έκπληκτος διαπιστώνω ότι εισάγεται και ο θεσμός του μάνατζμεντ για την αύξηση της παραγωγικότητας. Πρωτοποριακό, θα έλεγα, αλλά χωρίς να εξειδικεύει τον φορέα επιλογής (παν/μιο, ινστιτούτα, ανώτερα ιδρύματα, συνδικάτα) χωρίς να διαφαίνεται η συμμετοχή των Περιφερειών με τους αντίστοιχους κλάδους. Για την Δημοτική Αστυνομία, παρά την συνεργασία με ειδικό μνημόνιο, οι αρμοδιότητές της εκχωρούνται εξ ολοκλήρου στην ΕΛ.ΑΣ.

  Ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων, που προανήγγειλε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με αποσυντόνισε και ανέμενα την ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού. Δεν θέλω να τον αδικήσω, αλλά έκανα την σκέψη και την εξέφρασα από μέσα μου. -Άντε, πάλι απ' την αρχή, είπα. Με τον απερχόμενο υπουργό δεν είχα καν, τις τυπικές σχέσεις που διέπουν έναν εργαζόμενο-συνδικαλιστή με την πολιτική ηγεσία. Η κατάρτισή του, η μεθοδολογία και το έργο που παρήγαγε δεν με άφησαν αδιάφορο, παρά τις όποιες ενστάσεις μου. Τώρα με την υπουργοποίηση ενός πολιτικού που προέρχεται απ' τον αθλητισμό, δεν θα 'λεγα ότι με βάζει σε σκέψεις, αλλά αισθάνομαι ότι η αναδιάρθρωση θα καθυστερήσει γιατί ο νέος υπουργός θα πρέπει να εγκλιματιστεί πλήρως και να αντιληφθεί την φιλοσοφία του εγχειρήματος. Εδώ τα φάουλ δεν επιτρέπονται, ιδιαίτερα αν είναι επιθετικά, όπως συνέβη πριν από χρόνια με τον Μποντίρογκα...

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Αναδιάρθρωση σε δόσεις