Font Size

Cpanel

 

Ανά τρίμηνο το μέρισμα στους δικαιούχους του ΜΤΣ

Με θετική τροπολογία για το ΜΤΣ, ικανοποιείται πάγιο αίτημά μας

  Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυπογραφή του Υπουργού Ανάπτυξης κατατέθηκε τροπολογία (375/34 29.03.2013) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με την διανομή μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία που αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών, το Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού δύναται, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να κατανέμει στους μερισματούχους μέρισμα, ανά τρίμηνο, από τα καθαρά έσοδα της τρέχουσας χρήσης, τα οποία προκύπτουν μετά την αφαίρεση από το συνολικά έσοδα του Ταμείου όλων των υποχρεώσεων αυτού, καθώς και του ποσοστού 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων και πάντως ποσόν όχι μικρότερο των 5.000.000 Ευρώ, ανά τρίμηνο για την δημιουργία ταμειακού αποθεματικού.

 Με το περιεχόμενο της τροπολογίας αυτής δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και η μελλοντική επιβίωση του ταμείου, καθώς το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως τέλος του 2016, θα βοηθήσει αφενός στην απρόσκοπτη καταβολή του μερίσματος και θα συντελέσει στην δημιουργία αποθεματικού ύψους ενός ετησίου διανεμόμενου μερίσματος, προκειμένου το έτος 2017 να εφαρμοστούν πλήρως οι διατάξεις του α.ν. 559/1937 που διέπουν την λειτουργία του Ταμείου.

  Λόγω, όμως, του εκπροθέσμου της τροπολογίας, τέθηκε ζήτημα στην Ολομέλεια αναφορικά με την δυνατότητα ψήφισή της από το Σώμα. Για το ζήτημα αυτό από πλευράς των κκ. βουλευτών της Ν.Δ. Κυριαζίδη Δημητρίου και Βλαχογιάννη Ηλία υπήρξε άμεση αντίδραση και η παρέμβασή τους από του Βήματος της Βουλής, στηρίζοντας το θετικό της προαναφερθείσας τροπολογίας, είχε ως αποτέλεσμα τελικά να γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Ανάπτυξης και να εισαχθεί προς ψήφιση. Η εν λόγω τροπολογία υπερψηφίστηκε από την Βουλή, όπως μας ενημέρωσαν οι δυο προαναφερόμενοι βουλευτές.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ανά τρίμηνο το μέρισμα στους δικαιούχους του ΜΤΣ