Font Size

Cpanel

Αιωνίως απόντες

  Η πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να προκαλέσει γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου τους Κράτους όσον αφορά τη συμμετοχή με στολή σε συνδικαλιστικές δραστηριότητες και ειδικότερα σε διαδηλώσεις, έχει ιστορική και μόνον αξία. Δηλωτική βεβαίως της νοοτροπίας και των προθέσεων που χαρακτηρίζουν τους «πάτρωνες» της ιδέας τούτης.

  Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη σε κάθε περίπτωση εξέλιξη, όχι επειδή έρχεται να ανατρέψει κεκτημένες λειτουργίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά κυρίως επειδή προσφέρεται για την ενδυνάμωση του αγώνα μας μέσω της πολυπληθέστερης παρουσίας και συμμετοχής μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα, ακριβώς με στολή και όχι με περιβολή ...περιπάτου. Οι ένστολοι, δεν είναι όποιοι κι όποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, με τις καταδικαστέες νοοτροπίες του παρελθόντος και όταν διαδηλώνουν με στολή, διαδηλώνουν γιατί η πολιτεία τους απαξιώνει και τους ωθεί στο περιθώριο της κοινωνίας. Τη στολή δε δεν την αποχωρίζονται γιατί είναι το είναι τους. Όπως θέλουν να είναι εντάξει απέναντι στο υπηρεσιακό καθήκον, άλλο τόσο θέλουν να είναι εντάξει όταν τους καλεί το συνδικαλιστικό καθήκον στις επάλξεις του αγώνα.

  Το διακύβευμα για μας επομένως δεν είναι η ...διχαστική συζήτηση με στολή ή χωρίς στολή στη διαδήλωση, αλλά το πώς θα καταφέρουμε να μαζικοποιήσουμε ακόμα πιο πολύ τις διαδηλώσεις με στολή, διότι αυτό τελικά «πονά» και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Υπό αυτήν την έννοια, ας αναλογιστούμε ποιοι και γιατί απέχουν από τις συγκεντρώσεις ή ποιοι και γιατί αποφεύγουν να συμμετέχουν με στολή.

  Μήπως είναι οι συνήθεις «απόντες» είτε εκείνοι που μεμψιμοιρούν για αδυναμίες και λάθη του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ενώ οι ίδιοι παριστάνουν πάντα τους αιωνίως αθώους ή τους αιωνίως φωστήρες, κρίνοντας εκ του ασφαλούς και από τη θέση που τους παρέχει η απραξία τους;

  Το ξαναλέμε, λοιπόν. Δεν μας τρομάζουν οι όποιες ανιστόρητες διαταγές και αποφάσεις της Ηγεσίας, αλλά η όποια αδιαφορία και η όποια ηθελημένη υπονόμευση της συνδικαλιστικής μας πορείας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Μας τρομάζει το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι «ικανοί» να ελέγχουν και να κατηγορούν τους πάντες, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας το επιζητούμενο δυναμικό και ένστολο «παρών» στο διαρκές προσκλητήριο του αγώνα μας.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Αιωνίως απόντες