Font Size

Cpanel

festeridis_250

Ειδικός Γραμματέας Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ Γιώργος

Κλιμάκωση του αγώνα, με συμπόρευση και ενότητα

  Είναι γνωστό πλέον ότι οι ένστολοι πολίτες της χώρας έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας των άδικων – άνισων μέτρων που ψηφίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

  Οι οριζόντιες περικοπές στα μισθολόγια, μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών με βάση τον ετήσιό τους προγραμματισμό είχαν μπει σε μια διαδικασία υποχρεώσεων (δάνεια κλπ) που λόγω των οικονομικών μέτρων είναι δύσκολο έως αδιανόητο να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Εμείς δεν ζητάμε να έχουμε ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους υπαλλήλους του κράτους, ούτε ανεχόμαστε το ψευδές επιχείρημα που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση προς τον ελληνικό λαό μέσα από τα Μ.Μ.Ε., ότι ο Έλληνας αστυνομικός υπάγεται στα ειδικά μισθολόγια, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι αυτός έχει ειδική μεταχείριση. ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.

  Τα μισθολόγιά μας πρέπει να μετονομαστούν σε ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. Αν θεωρούν οι κυβερνώντες ότι στα θέματα ασφάλειας μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις, είναι γελασμένοι. Η κοινωνία για πρώτη φορά θέλει τόσο κοντά της τον αστυνομικό και το γεγονός αυτό θα μεγεθύνεται λόγω των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν. Επιβάλλεται λοιπόν η κυβέρνηση να δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα οικονομικά των ενστόλων και σε όλες τους τις εκφάνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

 

  Αυτό που έγινε με τα αποθεματικά των Ταμείων μας είναι ανήκουστο. Οι κόποι μιας ζωής όλων των αστυνομικών που πήγαν; Δεν αρκεί που με διάφορες μελέτες μείωσαν για μια ακόμη φορά το ΕΦΑΠΑΞ, έρχονται ξανά και με τη μείωση των Βασικών Μισθών να καταληστεύσουν ό,τι απέμεινε από τους κόπους μιας ζωής. Διότι αυτό γίνεται με τη ρύθμιση που εντάσσουν στο νέο φορολογικό μισθολόγιο για τη φορολόγηση του ΕΦΑΠΑΞ κλιμακωτά από 10 % έως 40 %, ανάλογα με το ύψος του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας συνάδελφος με πλήρη συντάξιμα χρόνια θα χάσει μεσοσταθμικά περίπου 30 % του ποσού που υπολόγιζε να πάρει με την έξοδό του από το Σώμα.

Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι τα θέματα που απασχολούν τον αστυνομικό δεν περιορίζονται μόνο σ' αυτόν, αλλά αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία γιατί ο κυρίαρχος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, είναι ο αστυνομικός. Έχουμε πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος και του ρόλου που έχουμε αναλάβει και δεν θα συνδέσουμε ποτέ την εκπλήρωσή του με τις ισοπεδωμένες αποδοχές μας.

  Όλα τα ανωτέρω, όμως, μας δείχνουν ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα πρέπει να συνεχίσει με κλιμάκωση του αγώνα, με συμπόρευση και ενότητα.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Κλιμάκωση του αγώνα, με συμπόρευση και ενότητα