Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Επιστολή της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

poasy

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 600/8/65-δ

 

Προς:Την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

          κα ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ Μαρία

 

 Θέμα:«Επιστολή της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ.»

 

Η Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας στη θέση της Γενικής Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων και σας εύχεται καλή θητεία.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκατε δίπλα μας, αναγνωρίζοντας την αγωνία μας για την εξασφάλιση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά μας, δίνοντας, μέσω του Υπουργείου Εργασίας, τα πολυπόθητα voucher.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και ένεκα της συνεργασίας μας, σας θέτουμε υπόψη τα κάτωθι θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό:

  1. Ο τελευταίος εν ισχύ ασφαλιστικός Νόμος εγκλώβισε τους εισερχόμενους στου κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς κατά τα έτη 1991 και 1992 και τους αντιμετωπίζει πλέον ως νέους ασφαλισμένους. Όσοι εξ’ αυτών είχαν προηγούμενη υπηρεσία σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή στρατιωτική θητεία, στάθηκαν τυχεροί, αναγνώρισαν τα έτη αυτά και θεμελίωσαν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα. Οι υπόλοιποι, όμως, ο αριθμός των οποίων εκτιμούμε ότι δεν είναι μεγάλος, αντιμετωπίζονται ως «νέοι ασφαλισμένοι». Προκειμένου επέλθει κοινωνική ισονομία και ισότητα μεταξύ των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα, σας αποστέλλουμε συνημμένη αιτιολογική έκθεση και ευελπιστούμε για την παρέμβασή σας προς την αποκατάσταση αυτής της κοινωνικής ανισότητας.
  2. Μία ακόμα κοινωνική ανισότητα είναι η μη εφαρμογή του άρθρου 6 παρ. 12 του Ν. 3865/2010, που αφορά την αναγνώριση τέκνων ως πλασματικού χρόνου στο αστυνομικό προσωπικό. Επειδή στη μητρότητα δεν χωρούν διακρίσεις και καμία εργαζόμενη μάνα δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο μάνα, λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας, αιτούμαστε την πλήρη εξίσωση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που ισχύουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Ευελπιστούμε ότι θα σας βρούμε αρωγό και συνοδοιπόρο στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .