Γονική άδεια ανατροφής παιδιού διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γονική άδεια ανατροφής παιδιού διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών

poasy

 

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 302/2/87α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

  κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

  2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

  Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

   κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

  2) Προϊστάμενο Διεύθυνσης Οργάνωσης & Νομικής Υποστήριξης Α.Ε.Α.                                   

Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΜΠΑΚΟΛΑ

          3) Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.

 Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο ΠΟΛΥΖΟ

          4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

 

Θέμα: «Γονική άδεια ανατροφής παιδιού διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Είναι γνωστό ότι η χώρα μας μαστίζεται διαρκώς από την υπογεννητικότητα και μάλιστα σε βαθμό να μιλούν όλοι για «ωρολογιακή βόμβα» στα ίδια τα θεμέλια της αυθυπαρξίας του έθνους μας. Για την αντιμετώπισή της, η ελληνική πολιτεία επιχειρεί να ασκήσει μια σύγχρονη πολιτική απάλειψης των προβλημάτων που την προκάλεσαν, ωστόσο, το πρόβλημα επιμένει, όπως έδειξαν και τα τελευταία δημογραφικά στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την στατιστική απογραφή του πληθυσμού μας.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα συμμετέχει σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, υποδεικνύοντας μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και τη διευκόλυνση τόσο των γονιών όσο και των παιδιών τους, ιδίως δε σε ό,τι αφορά στην αστυνομική οικογένεια, που λόγω των εγγενών κινδύνων και ιδιαίτερων συνθηκών του αστυνομικού λειτουργήματος, κρατούν σε διαρκή εγρήγορση κάθε μέλος της, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με το επισυναπτόμενο αναλυτικό και απολύτως τεκμηριωμένο έγγραφό της, αιτείται την επέκταση της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 4808/2021)  και ειδικότερα του ν. 4926/2022 που αφορά τη χορήγηση γονικής άδειας τεσσάρων (4) μηνών  στους υπηρετούντες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε το δικαίωμα αυτό να τύχει αξιοποίησης και από το αστυνομικό προσωπικό.

 

Είναι άδικο η Ελληνική Αστυνομία, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα ένστολα σώματα, να μην έχει ακόμα αξιοποιήσει όλο το εύρος σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας και του αντίστοιχου ελληνικού εφαρμοστικού της νόμου (ν. 4808/2021) που αναφέρεται ρητά σε μέτρα προστασίας της ελληνικής οικογένειας.

Παρακαλούμε, όπως, λάβετε υπόψη σας αυτά τα δεδομένα και δρομολογήσετε την επέκταση του σχετικού άρθρου του ν. 4808/2021 ώστε αυτό να έχει ισχύ και μάλιστα αναδρομική, και για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση υπαρκτών καθημερινών προβλημάτων, αλλά και στην θεραπεία της μεγάλης μάστιγας της δημογραφικής γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .