Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών με ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών με ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

poasy

 

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 305/3/17α

 

Προς:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

            Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

Κοιν.:  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας

 

Θέμα: «Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών με ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι παρατηρούνται διακρίσεις εις βάρος των μελών της, κατά παράβαση των προβλεπόμενων στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη δωρεάν μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού με τα μέσα του ΟΑΣΑ στην Αθήνα και του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ως φαίνεται, ενώ έχει διασφαλισθεί αυτή η διευκόλυνση για όλο το αστυνομικό προσωπικό με αντάλλαγμα την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών ασφαλείας στους Οργανισμούς αυτούς, τελικά, με ευθύνη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εξαιρούνται της ευεργετικής αυτής Υπουργικής Απόφασης όσοι συνάδερφοι δεν υπηρετούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι δεν τους επιτρέπεται να αποκτήσουν προσωποποιημένες κάρτες, μέσω της εφαρμογής πιστοποίησης του Police On Line.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας και την επισήμανση της Ένωσης ότι με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, που ανανεώνεται κάθε χρόνο, δεν τίθεται ως προϋπόθεση απόκτησης δικαιώματος δωρεάν μετακίνησης, ο τόπος υπηρεσίας του αστυνομικού, ώστε να προβάλλονται εκ μέρους της αστυνομικής διοίκησης διάφορες αιτιάσεις και προσκόμματα.

Επειδή το ζήτημα, πέραν της οικονομικής του διάστασης, άπτεται και της ορθής ερμηνείας και εφαρμογής της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης, σας ζητάμε να μας απαντήσετε άμεσα για ποιο λόγο παρατηρούνται αυτές οι διακρίσεις και βεβαίως με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί το δίκαιο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .