Ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας

poasy

Αθήνα, 20 Απριλίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 302/9/91α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας

 

Θέμα: «Ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Μια από τις κορυφαίες κατακτήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος τείνει προς απαξίωση, στην αντίληψη βεβαίως μιας κακής διοίκησης η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί τον διαχρονικό αγώνα μας για την καθιέρωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, μια καθιέρωση που ως σκοπό είχε και έχει τον έγκαιρο και οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας, ειδικότερα σε ημέρες όπως αυτές που διανύουμε πριν το Άγιο Πάσχα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, πάνω σε αυτή τη λογική ζητά την απάντηση στο ερώτημα που θέτει προς την Ομοσπονδία μας με τελικό αποδέκτη εσάς γιατί, καταστρατηγείται το Π.Δ. 173/2013 κατά τη στιγμή μάλιστα που δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υπηρεσιακών αναγκών που να αιτιολογούν τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

Δυστυχώς, διαφαίνεται για πολλοστή φορά η έλλειψη ορθού προγραμματισμού όπου ο υπάρχων συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών σε όλα τα διοικητικά επίπεδα δείχνει πως πάσχει αρκετά, δίχως απτά σημάδια βελτίωσης-θεραπείας καθώς πρυτανεύει πάντοτε η λογική της τελευταίας στιγμής και το σύνδρομο της ευθυνοφοβίας.

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν προτίθεται να ανεχθεί άλλες παραβιάσεις των κειμένων διατάξεων και ιδίως αυτών που άπτονται της εργασιακής και οικογενειακής ειρήνης των συναδέλφων μας και παρακαλούμε για την άσκηση πειθαρχικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου ώστε, να διασφαλιστεί στο Σώμα η απρόσκοπτη λειτουργία και η ενσυνείδητη πειθαρχία των στελεχών του, πριν αναγκαστούμε να προβούμε στην άσκηση οιονδήποτε ενδίκων μέσων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .