Εναρμόνιση των όρων χορήγησης της ειδικής άδειας απουσίας 22 ημερών στους Αστυνομικούς με τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εναρμόνιση των όρων χορήγησης της ειδικής άδειας απουσίας 22 ημερών στους Αστυνομικούς με τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.)

poasy

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 302/2/84α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

           κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

           2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Εναρμόνιση των όρων χορήγησης της ειδικής άδειας απουσίας 22 ημερών στους Αστυνομικούς με τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.)»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Διαρκής στόχος της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η μέριμνα για την επίλυση των προβλημάτων που αναμφίβολα ανακύπτουν στη ζωή καθώς επίσης και η κάθε δυνατή διευκόλυνση όσων υποφέρουν από αυτά έως την επίλυσή τους.

Η πολιτεία ειδικότερα, έχει θεσπίσει ειδικές διατάξεις που αναφέρονται στα δικαιώματα των εργαζομένων και μεριμνεί για τον απαρέγκλιτο σεβασμό τους. Όπως μας ενημερώνει, ωστόσο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, παρατηρείται δυστοκία στην εφαρμογή π.χ. των υπ’αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254/14-5-2007 και ΔΙΔΑΔ/Φ69/94/οικ.27322/8-8- 2017 εγκυκλίων  του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν στο δικαίωμα χορήγησης της ειδικής άδειας απουσίας 22 ημερών ετησίως σε δημοσίους υπαλλήλους, με τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down, καθώς επίσης και σε υπαλλήλους με τέκνα που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.) κ.λπ.

Επειδή γεννώνται εύλογα ερωτήματα για τη διαδικασία που ακολουθείται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες για περιπτώσεις αστυνομικών που δικαιούνται να κάνουν χρήση του δικαιώματος που σας προαναφέραμε, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .