Ελλείψεις κονδυλίων για την απολύμανση υπηρεσιακών οχημάτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ελλείψεις κονδυλίων για την απολύμανση υπηρεσιακών οχημάτων

poasy

 

 

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 403/1/89α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Θέμα: «Ελλείψεις κονδυλίων για την απολύμανση υπηρεσιακών οχημάτων»

 

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Με αφορμή καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας που καταφέρεται για την μη εκταμίευση κονδυλίων που απαιτούνται ως προς την απολύμανση των υπηρεσιακών οχημάτων, παρακαλούμε όπως, με την δική σας θεσμική παρέμβαση εκλείψουν ζητήματα αυτού του είδους που έρχονται μάλιστα να προστεθούν εν μέσω πανδημίας και να πολλαπλασιάσουν το πρόβλημα ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η Ομοσπονδία μας ανέκαθεν πάσχιζε και αγωνιούσε για την ασφάλεια και την υγιεινή του αστυνομικού προσωπικού και σε συνεργασία με την τότε Πολιτική και Φυσική ηγεσία θέσπισαν το Π.Δ. 45/2008 με γνώμονα την θωράκιση των συναδέλφων μας και την διασφάλιση των εργασιακών συνθηκών μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δυσμενές και επιβαρυμένο για το οποίο οφείλουμε  να επισημάνουμε πως με αβλεψία της διοίκησης δεν τηρείται στο βαθμό και το μέτρο που απαιτούν οι συνθήκες.

Σε πολλές των περιπτώσεων έρχεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα με ίδιες δαπάνες να καλύψει αυτά τα κενά ως μια έσχατη λύση προάσπισης των μελών μας,  λύση βεβαίως που δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πανάκεια, αλλά ως εφαλτήριο για την γενναία διάθεση πόρων και κονδυλίων από την πλευρά της πολιτείας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η άμεση θεσμική σας παρέμβαση θα αμβλύνει τα όποια προβλήματα ανακύπτουν σε ανάλογες περιπτώσεις στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας και εν προκειμένω στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, με πρόσημο την διασφάλιση και θωράκιση της υγείας των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .