Ακούσια ψυχική νοσηλεία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ακούσια ψυχική νοσηλεία

poasy

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 800/7/72α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

           2) Τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο ΠΛΕΥΡΗ

           3) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ

 

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Υγείας κα. Ζωή ΡΑΠΤΗ

           2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

 

Θέμα: «Ακούσια ψυχική νοσηλεία»

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

 

Η Ομοσπονδία μας, εκφράζοντας το σύνολο των Πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών της χώρας, είχε χαιρετήσει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την επίλυση ενός βασικού παλαιού αιτήματος που αφορά στη διαχείριση της ακούσιας νοσηλείας ασθενών και την εκπόνηση νέας νομοθεσίας που θα διέπει την ακούσια ψυχική νοσηλεία. Δεσμευτήκατε ως κυβερνητικοί αξιωματούχοι ότι έως τα τέλη του καλοκαιριού, θα είχε διευθετηθεί το χρονίζον αυτό πρόβλημα έτσι ώστε η ευαίσθητη διαδικασία να ανατεθεί σε εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία, βάζοντας οριστικά τέλος στην απαράδεκτη εμπλοκή των αστυνομικών σε αλλότρια καθήκοντα.

Η αυτονόητη αυτή απόφαση, δυστυχώς ακόμα δεν έχει λάβει την αναγκαία νομοθετική υπόσταση με αποτέλεσμα να συνεχίζεται μια επικίνδυνη τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους συνανθρώπους μας απάνθρωπη κατάσταση.

Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, επανέρχεται στο διαχρονικό μας αίτημα περιγράφοντας άλλο ένα συμβάν ξεπερασμένης και βλαπτικής διαχείρισης ενός καθαρά ιατρικού περιστατικού, που προ πολλού θα έπρεπε να έχει ανατεθεί σε άλλους, αρμοδιότερους κρατικούς λειτουργούς.

Επειδή, η περαιτέρω συνέχιση της κατάστασης αυτής δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις πραγματικές διαθέσεις των αρμοδίων, παρακαλούμε προσωπικά να εξετάσετε πού βρίσκεται η επίλυση του προβλήματος και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .