Εξαίρεση τέκνων αστυνομικών από την εγγραφή τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξαίρεση τέκνων αστυνομικών από την εγγραφή τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

poasy

Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 305/10/4α

 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Κοιν.: 1)Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Εξαίρεση τέκνων αστυνομικών από την εγγραφή τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης»

 

Κύριε Υπουργέ,

          

Μια ακόμη εξαίρεση έρχεται να προστεθεί στην αστυνομική οικογένεια σε μια περίοδο μάλιστα όπου ο θεσμός αυτός θα έπρεπε να τύχει της θετικής στήριξης από την πολιτεία ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου που επιτελούμε καθημερινά σε όλα τα πεδία της κοινωνίας και των αναγκών της.

Δυστυχώς, η μη συμμετοχή των τέκνων μας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων της χώρας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ως απόρροια της γενικότερης εξαίρεσης των δημοσίων υπαλλήλων από το πρόγραμμα σύμφωνα και με τα καταγγελλόμενα του εγγράφου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μας εξομοιώνει με τον στενό δημόσιο τομέα, όταν είναι ευρέως γνωστό πως οι εργασιακές συνθήκες των ένστολων δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συγκρίνονται με αυτόν,  καθώς αναφερόμαστε σε μεγέθη ανόμοια.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα πιστεύει ακράδαντα πως ανάλογες αποφάσεις της πολιτείας ιδίως επί θεμάτων που στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας θα πρέπει να ενισχύονται περαιτέρω και όχι να απαξιώνονται, καθώς αποτελεί βασική υποχρέωση του κράτος δικαίου αυτή η επιλογή, ιδίως δε για την χώρα μας που σήμερα βιώνει μια άνευ προηγουμένου υπογεννητικότητα που αποτελεί άλλωστε και το υπ' αριθμ. ένα πρόβλημα.

Παρακαλούμε λοιπόν για την θεσμική σας παρέμβαση προς τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξει λύση τώρα που βρισκόμαστε πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και κάθε οικογένεια καλείται να προβεί σε προγραμματισμό.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .