Χρήση υπηρεσιακών οχημάτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χρήση υπηρεσιακών οχημάτων

poasy

 

Αθήνα, 03 Ιουλίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 403/1/88α

 

 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

Κοιν.: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

 

Θέμα: «Χρήση υπηρεσιακών οχημάτων»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ένα σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί κατά καιρούς είναι η χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της αστυνομικής υπηρεσίας κατόπιν αιτημάτων που υποβάλλονται στη διοίκηση από μη υπηρεσιακά πρόσωπα, διαθέτοντα ωστόσο κυβερνητική και πολιτική εξουσία.

Όπως εμπεριστατωμένα, αναφέρει στο επισυναπτόμενο έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, μετά από καταγγελίες μελών της διαπιστώθηκε ότι από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διατίθενται συνεχώς υπηρεσιακά οχήματα για χρήση σε κρατικούς λειτουργούς (Υπουργούς- υφυπουργούς – αρχηγούς κομμάτων- γενικούς γραμματείς κ.λπ.) όταν επισκέπτονται το νησί, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση διάθεσης, ούτε συγκεκριμένη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση, επίσης, παραθέτει αναλυτικά την ισχύουσα νομοθεσία και καταγράφει τον προβληματισμό και τα ερωτήματα που ανακύπτουν από τον τρόπο διάθεσης των υπηρεσιακών οχημάτων, σημειώνοντας μάλιστα ότι πολλές φορές για τη συντήρηση και λειτουργία τους διατίθενται και χρήματα  με πρωτοβουλία του σωματείου, μέσω δωρεών φορέων και ιδιωτών.

Παρακαλούμε να εξετάσετε άμεσα τη διάσταση του όλου προβλήματος και να δώσετε σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπισή του ώστε οι συνάδελφοί μας να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και των ρητών εντολών της αστυνομικής διοίκησης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .