Χυδαία και προσβλητική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά αστυνομικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χυδαία και προσβλητική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά αστυνομικών

poasy

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 601/2/50α

 


Προς:
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.: 1)Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

2)Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

3)Ένωση Αστυνομικών Λάρισας

 

Θέμα: «Χυδαία και προσβλητική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά αστυνομικών»

 

Κύριε Υπουργέ,

Το χυδαίο και κατάπτυστο δημοσίευμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσιογράφου - ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά συναδέλφων μας στη πόλη της Λάρισας, μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να επιφέρει για κάποιους ευτυχώς ελάχιστους εκπροσώπους της ενημέρωσης, που δεν τηρούν τον στοιχειώδη κώδικα δεοντολογίας και ευπρέπειας του λειτουργήματος που επιτελούν.

Δημοσίευμα, που δεν απέχει από την προπαγάνδα και την προβοκάτσια, που βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατίας και κατά των ένστολων λειτουργών που υπηρετούν το κράτος δικαίου και την κοινωνία των πολιτών.

Δημοσίευμα επίσης, που δείχνει απύθμενο μένος, μίσος και εκφέρεται με χαρακτηρισμούς καθαρά ανθρωποκτόνους και σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που φέρει ενάντια όλη την τοπική κοινωνία της Λάρισας και τους κατά τόπους δημοσιογράφους - συντάκτες που αναγνωρίζουν το τιτάνιο έργο των συναδέλφων μας ιδίως κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και όχι μόνο.

Το λυπηρό δε είναι, πως μέχρι σήμερα ουδεμία έμπρακτη συγνώμη υπήρξε τόσο από τον συντάκτη της ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο (FB) όσο και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παρά την θεσμική παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύσσωμο το συνδικαλιστικό μας κίνημα διαμαρτύρεται εντονότατα για πράξη όπως αυτή, που καταφέρεται κατά των συναδέλφων μας, οι οποίοι δίδουν καθημερινά μια τιτάνια μάχη  σε πολλαπλά επίπεδα προκειμένου, η χώρα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και που κάποιοι επιχειρούν ηθελημένα ή μη να πλήξουν ένα θεσμό όπως αυτόν της Ελληνικής Αστυνομίας που τυγχάνει της αναγνώρισης από την Ελληνική Κοινωνία και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αυτής της αναγνώρισης.

Παρακαλούμε, για την ενημέρωση σας, προκειμένου να παρέμβετε ως πολιτικός προϊστάμενος των ένστολων κατά την κρίση σας και στο βαθμό που απαιτείται, προς αποκατάσταση του κύρους του Σώματος και της έξωθεν καλής μαρτυρίας αυτού.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .