Εξώδικη διαμαρτυρία για παραβιάσεις της Διοίκησης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξώδικη διαμαρτυρία για παραβιάσεις της Διοίκησης

Αθήνα, 03 Δεκεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 200/5/72α

 

Προς: 1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2) Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

 

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

 

Θέμα: «Εξώδικη διαμαρτυρία για παραβιάσεις της Διοίκησης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Διανύουμε ήδη τον δέκατο (10) ! μήνα εκτάκτων αστυνομικών μέτρων για την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιας υγειονομικής κρίσης κυριολεκτικά, που πλήττει ήδη τραγικά και την αστυνομική οικογένεια με τρεις νεκρούς και εκατοντάδες άλλους πληγέντες συναδέλφους μας.

Από την πρώτη στιγμή βάλαμε πλάτη ως συνδικαλιστικό κίνημα, καλύπτοντας ανεπάρκειες και συμβάλλοντας στην προμήθεια των αναγκαίων μέσων προστασίας του αστυνομικού προσωπικού, ενώ συγχρόνως προειδοποιούσαμε για τις απειλές και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου το αστυνομικό προσωπικό να υποστεί δυσανάλογες με το ρόλο και την αποστολή του συνέπειες.

Πέραν του ότι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ουδεμία έμπρακτη στήριξη των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας σε όλη την Ελλάδα που δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της πανδημίας, έχει παρουσιαστεί πλέον και το φαινόμενο της αποδιοργάνωσης της εσωτερικής λειτουργίας των υπηρεσιών εξαιτίας της συστηματικής καταπάτησης της εργασιακής αστυνομικής νομοθεσίας.

Όπως μας ενημέρωσε, συγκεκριμένα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, το Διοικητικό της Συμβούλιο, έγινε αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών συναδέλφων για συνεχείς, ευθείες και παράνομες παραβιάσεις εκ μέρους της Διοίκησης των προβλεπομένων για το ωράριο και την ανακοίνωση Μέτρων Τάξης, ενώ εγείρονται ερωτηματικά και για τις συνεχείς αλλαγές υπηρεσίας με προφορικές εντολές, την αύξηση των Σταθερών Φυλάξεων κ.λπ.

Το σωματείο, ως ύστατη λύση για την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων των μελών του, αναγκάσθηκε να αποστείλει εξώδικες διαμαρτυρίες στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Βορειοανατολικής Αττικής, εκφράζοντας τα έντονα παράπονά του για όσα συμβαίνουν και ζητώντας την προστασία της δικαιοσύνης πλέον.

Η Ομοσπονδία μας οφείλει να σας ενημερώσει ότι παρακολουθεί και συμμερίζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή τις αντιδράσεις του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο προφανώς και δεν είναι διατεθειμένο με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας να συμμετάσχει αδιαμαρτύρητα στην κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του ούτε να χρησιμοποιηθεί στο βωμό οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Αυτές οι αναχρονιστικές πρακτικές δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές εν έτει 2021.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, σε κάθε περίπτωση, θα έχει το λόγο από εδώ και στο εξής.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .