Αναγνώριση προσφοράς Ελλήνων Αστυνομικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναγνώριση προσφοράς Ελλήνων Αστυνομικών

 

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 200/05/71a

 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.: 1)Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

          2)Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

          3)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

          4)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

 

Θέμα: «Αναγνώριση προσφοράς Ελλήνων Αστυνομικών»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Ομοσπονδία μας γίνεται αποδέκτης των ευλόγων παραπόνων των συναδέλφων μας όσον αφορά στην αναγνώριση της προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού σε ιδιάζουσες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Αυτή τη φορά, το μήνυμα δυσαρέσκειας απευθύνεται σε σας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, όπως προκύπτει και από τη σχετική ανακοίνωσή της την οποία σας επισυνάπτουμε.

Γνωρίζετε ότι ο Έλληνας Αστυνομικός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή επί ποδός για την αναχαίτιση της πανδημίας, μετρώντας κι ο ίδιος εκατοντάδες κρούσματα μεταξύ των συναδέλφων του. Δηλώνει ωστόσο «παρών» στις επάλξεις του καθήκοντος, το ίδιο όπως το έπραξε για την αντιμετώπιση και της μεταναστευτικής κρίσης, αρχές του έτους.

Η πολιτεία, αντί να επιβραβεύσει την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητά του αυτή, περιορίστηκε σε φραστικές ευχαριστίες, ενώ γνωρίζει ότι η εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων συνεπάγεται ιδιαίτερο κόστος σε όλους τους εμπλεκομένους συναδέλφους, καθώς και στις οικογένειές τους (αναστολή ημερήσιων αναπαύσεων και κανονικών αδειών, μη ικανοποιητική αποζημίωση κ.λπ.).

Παρακαλούμε, επομένως, να λάβετε υπόψη σας τις εύλογες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας και να προβείτε στην αναγνώριση της προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού, όπως μας έχετε ήδη σχετικώς διαβεβαιώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .