Καταγγελλόμενα Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελλόμενα Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας

Αθήνα, 06 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/66α

 

Προς: Τον Αρχηγό της  Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας

Θέμα: «Καταγγελλόμενα Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό του, αναφέρεται στους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας – μέλη του, υπηρετούντες σε μια Διεύθυνση Αστυνομίας η οποία ήδη καταγράφει μεγάλο αριθμό παθόντων.

Άλλωστε, όπως γνωρίζετε, η Δράμα είχε τεθεί σε συναγερμό πολύ πριν το γενικευμένο «κλείσιμο» και οι αστυνομικές υπηρεσίες είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα αφού η υπηρεσία δεν φρόντισε εγκαίρως να θωρακίσει το αστυνομικό προσωπικό από τον covid – 19 μέσω των προληπτικών εξετάσεων (τεστ ανίχνευσης κλπ).

Μάλιστα, το σωματείο καταγγέλλει ότι παρά ταύτα, ακόμα και σήμερα δεν έχει διευθετηθεί  το πρόβλημα της φύλαξης κρατουμένων σε ειδικό διαμορφωμένο θάλαμο, ο οποίος στεγάζεται στην ορθοπεδική πτέρυγα του Γ.Σ. Δράμας. Η ανωτέρω πτέρυγα έχει μετατραπεί σε πτέρυγα αναφοράς και νοσηλείας περιστατικών covid – 19 και ενώ η είσοδος στους προαναφερόμενους νοσοκομειακούς χώρους απαγορεύεται ρητά, αστυνομικοί της Δ.Α. Δράμας είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται εκεί για τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας των κρατουμένων, χωρίς όμως να έχουν εφοδιαστεί με την ειδική στολή προστασίας.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως δώσετε άμεσα τις ενδεικνυόμενες εντολές σας για την τήρηση των μέτρων προστασίας των συναδέλφων μας, διότι αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση, δεν απέχει μακριά η στιγμή που θα μπει «λουκέτο», συνολικά, στην τοπική αστυνομία.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .