Χορήγηση ειδικών αδειών απουσίας λόγω covid-19

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χορήγηση ειδικών αδειών απουσίας λόγω covid-19

Αθήνα, 03 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 302/2/72α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Χορήγηση ειδικών αδειών απουσίας λόγω covid-19»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, σημειώνει ότι απαιτείται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου, προκειμένου να τύχουν των απαιτούμενων διευκολύνσεων όσοι συνάδελφοι ή συναδέλφισσές μας ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή διαμένουν με άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη covid-19.

Δεδομένου ότι ο Νομός Θεσσαλονίκης, εντάσσεται πλέον στην υψηλή ζώνη επικινδυνότητας και οι συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν συνολικά πρόσθετες δυσκολίες και υγειονομικούς κινδύνους, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας το τεκμηριωμένο αίτημα του σωματείου μας και να προβείτε στις αναγκαίες διευκρινίσεις για τη χορήγηση αδειών ειδικής απουσίας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους και όσες το αιτηθούν, άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικού τύπου κωλύματα.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, ότι ανάλογη ερμηνεία της ισχύουσας νομοθεσίας, έγινε με το υπ’ αρίθμ. 1647/20/576288 από 16-3-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού / ΑΕΑ, βάσει του οποίου το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που δεν δικαιούται κανονική άδεια εντός του τρέχοντος έτους 2020, δύναται να λάβει την άδεια ειδικού σκοπού με χρήση της βραχείας άδειας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .