Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού στην Γ.Α.Δ.Α.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού στην Γ.Α.Δ.Α.

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/63α

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κοιν.: 1) Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ

           2) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Δημόσιας Τάξης                

           κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

           3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           4) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

           5) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά

 

Θέμα: «Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού στην Γ.Α.Δ.Α.»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

 

Η παλινωδία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, σε σημείο μάλιστα που να φαντάζει ως ουτοπία η προστασία του αστυνομικού προσωπικού και η διασφάλιση των συνθηκών εργασίας του, εν μέσω πανδημίας και αυστηρής τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων που ορίζει η πολιτεία ανά περίπτωση.

Αυτή η οικτρή εικόνα που προσβάλει βάναυσα το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έρχεται να αποτυπωθεί και στο λεκανοπέδιο, με το κοινό έγγραφο των Ενώσεων Αττικής ως απόρροια της κακής νοοτροπίας που επικρατεί συνολικά στο Σώμα και παρά τα συνεχή σχετικά έγγραφα  που σας έχει κοινοποιήσει η Ομοσπονδία μας.

Οι ίδιες πανομοιότυπες αντιλήψεις διακατέχουν τους διοικούντες και η ίδια χείριστη εικόνα μεταφέρεται παντού, θέτοντας τους συναδέλφους μας βορρά στο καθήκον με την άνιση μάχη ενάντια στην πανδημία, λες και έχουμε να αντιμετωπίσουμε το οργανωμένο έγκλημα.

Ουδείς όμως μας λέει πως θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματική αδιαφορία της υπηρεσίας που έρχεται καθημερινά και καταστρατηγεί όλες τις κείμενες διατάξεις και εν προκειμένω το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει αυστηρά ο Ελληνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την μη διασπορά του φονικού ιού covid19, κατά τη στιγμή μάλιστα που η Ελληνική Αστυνομία είναι ο καθ’ ύλην Οργανισμός τήρησης αυτού, με το οξύμωρο της υπόθεσης να μην το εφαρμόζει εσωτερικά η ίδια και να ακροβατεί παίζοντας κυριολεκτικά με την υγεία των αστυνομικών και κατ' επέκταση με την δημόσια υγεία, καθώς οι αστυνομικοί μπορεί να καταστούν δυνητικά ως ασυμπτωματικοί φορείς εξάπλωσης της νόσου ερχόμενοι σε επαφή με χιλιάδες πολιτών καθημερινά.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

 

Το ζητούμενο είναι τι μέλλει γενέσθαι και τι προτίθεται η πολιτική ηγεσία να πράξει, καθώς γίνεστε κοινωνοί του θέματος τόσο δια ζώσης με τις κατ ιδίαν συναντήσεις όσο και εγγράφως με την αποστολή σωρεία ερωτημάτων και καταγγελιών από το σύνολο των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας.

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή οφείλετε να δείξετε αντανακλαστικά ορθής διαχείρισης του αστυνομικού προσωπικού, δίνοντας σαφείς εντολές προς την Φυσική Ηγεσία και απαιτώντας την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Εάν δεν το πράξετε το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα αντιδράσει δημόσια, δυναμικά και ποικιλοτρόπως, ενημερώνοντας παράλληλα με αίσθημα ευθύνης ως οφείλει την κοινή γνώμη περί των πεπραγμένων, διότι με την δημόσια υγεία ουδείς μπορεί να παίζει και να αυτοσχεδιάζει κατά το δοκούν.

 

Η πανδημία καραδοκεί και η Πολιτεία αδρανεί!!!!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .