Ακούσιες μεταγωγές ψυχικά πασχόντων ατόμων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ακούσιες μεταγωγές ψυχικά πασχόντων ατόμων

Αθήνα, 29  Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 800/7/60α

 

Προς:  Την Υφυπουργό Υγείας αρμοδίας για θέματα ψυχικής υγείας κα Ζωή ΡΑΠΤΗ

 

Κοιν.:  1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           2) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Β. Δωδεκανήσου, Ν. Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων

 

Θέμα:   «Ακούσιες μεταγωγές ψυχικά πασχόντων ατόμων»

 

Κυρία Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια της σχετικής με το θέμα αλληλογραφίας (Αρ. Πρωτ. 800/7/59α από 1/9/2020 έγγραφό μας), η Ομοσπονδία μας επανέρχεται κατόπιν εγγράφου των ανωτέρω Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων μας, με την επισήμανση αυτή τη φορά της ιδιαιτερότητας που φέρουν αυτές οι διακομιδές - μεταγωγές που εκτελούνται από την νησιωτική χώρα προς την ηπειρωτική.

Αυτή η βάναυση προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ψυχικά πασχόντων ατόμων θα πρέπει να παύσει να υφίσταται, με την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που γνωρίζουμε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες σας ως αρμοδίας Υφυπουργού.

Η καλή πρόθεση αλλά και προαίρεση των συναδέλφων μας δεν επαρκεί ούτε μπορεί να υπερκεράσει την επιστημοσύνη ανθρώπων εξειδικευμένων στο αντικείμενο, που θα παρέχουν τις γνώσεις, την φροντίδα, αλλά και την περίθαλψη σε πολύωρες μετακινήσεις που επιδεινώνουν περαιτέρω το πρόβλημα των ασθενών.

Εξυπακούεται ότι η συνδρομή μας θα παρέχεται σε εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες περιπτώσεις, δίχως αυτές να αποτελούν θέσφατο και να παγιώνονται προσχηματικά όπως γίνεται έως σήμερα.

Κυρία Υφυπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας εκτιμά πως θα υπάρξουν σύντομα απτά αποτελέσματα επί του θέματος, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας αλλά και την υποχρέωση της πολιτείας να νομοθετεί όπως και να θεραπεύει παρωχημένες αντιλήψεις και πράξεις που δεν συνάδουν σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο των Ενώσεων εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .