Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού στη Δ.Α. Λακωνίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού στη Δ.Α. Λακωνίας

 

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 302/9/85α

Προς:   Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

             Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.:   1)Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας

             Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ

             2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας

Θέμα:   «Συνθήκες εργασίας αστυνομικού προσωπικού στη Δ.Α. Λακωνίας»

Κύριε Αρχηγέ,

Τα καταγγελλόμενα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας με το υπ΄ αριθ. 302/9/24 από 25/09/2020 επισυναπτόμενο έγγραφό της, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του συνδικαλιστικού μας κινήματος για κοινή προσέγγιση και εξεύρεση λύσης στα ανακύπτοντα προβλήματα, αυτές έπεσαν στο κενό από αδιαφορία και έλλειψη υπηρεσιακής ευθύνης των καθ' ύλην αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, που προτάσσουν αυτά τα στοιχεία ως υπεροχή, έναντι των αναγκών και της ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Απαιτείται λοιπόν ειλικρινής διάλογος και κοινή προσπάθεια, σε πνεύμα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, με ρόλους διακριτούς, που θα ενσκύψουν άπαντες στην επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς και την έμπρακτη αναγνώριση της καθημερινής προσφοράς των συναδέλφων μας τηρώντας απαρέγκλιτα τα εργασιακά κεκτημένα τους, ειδάλλως οι συνδικαλιστικές ενέργειες θα αποτελέσουν όχι αναγκαία αλλά επιβεβλημένη κίνηση προς το θεσμό της δικαιοσύνης ως επίρρωση του δικαίου των αιτημάτων μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κύριε Αρχηγέ,

Ευελπιστούμε ότι θα γίνετε κοινωνός αυτών των προβλημάτων και πως θα υπάρξει με εντολή σας άμεση παρέμβαση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε, να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, με απώτερο σκοπό την παύση της διαταραχής και την εμπέδωση της ενσυνείδητης πειθαρχίας, σε περιόδους μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολες για το Έθνος μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .