Άδεια ειδικού σκοπού για αναστολή λειτουργίας ορισμένων σχολικών μονάδων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άδεια ειδικού σκοπού για αναστολή λειτουργίας ορισμένων σχολικών μονάδων

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/54α

 

Προς:   Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.:   1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

             2) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά

Θέμα:   «Άδεια ειδικού σκοπού για αναστολή λειτουργίας ορισμένων σχολικών μονάδων»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης της Χώρας, όπως γνωρίζετε, επιβάλλει τις τελευταίες ημέρες πρόσθετα προληπτικά μέτρα τα οποία ανακοινώνονται από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας προς εφαρμογή αυτών εν συνεχεία αναλόγως από τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, όπως έπραξε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, αφουγκράστηκε και συνεχίζει να αφουγκράζεται τις αγωνίες των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και από την πλευρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει ο χώρος εργασίας μας και οι ιδιάζουσες συνθήκες λειτουργίας και συμπεριφοράς όλων.

Αυτή τη φορά, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανέκυψαν ήδη νέα ζητήματα αναστολής λειτουργίας ορισμένων σχολικών μονάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μέλη της αστυνομικής οικογένειας που έχουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες.

Όπως προκύπτει και από το επισυναπτόμενο έγγραφο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, η επαναθεσμοθέτηση της άδειας ειδικού σκοπού με σκοπό τη διευκόλυνση των γονέων αστυνομικών, είναι μονόδρομος ώστε να μην διασαλευθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός των συναδέλφων μας και να διασφαλιστεί ο περιορισμός της πανδημίας.

Επειδή ήδη έχει εκδοθεί και η σχετική Απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/16316 από 20-9-2020, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ, παρακαλούμε όπως τύχει αυτή άμεσης εφαρμογής και για το Αστυνομικό Προσωπικό, υπερβαίνοντες τυχόν αρνητικά συμπτώματα γραφειοκρατικής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Αρχηγείου και της αστυνομικής διοίκησης συνολικά.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο των Ενώσεων καθώς και η σχετική Απόφαση εμπεριέχονται στα συνημμένα αρχεία)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .