Έκτακτες μεταθέσεις στη Δ.Α. Χανίων έτους 2020

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έκτακτες μεταθέσεις στη Δ.Α. Χανίων έτους 2020

 

Αθήνα, 15  Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 301/1/120α

            

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν:  1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           2) Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

           3) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

             Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

           4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

 

Θέμα:  «Έκτακτες μεταθέσεις στη Δ.Α. Χανίων έτους 2020»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων περιγράφει με απόλυτο και σαφή τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αστυνομική λειτουργία στη Δ.Α. Χανίων και βάζοντας το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, παρουσιάζει το κυρίαρχο αίτημά της για την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας που με κίνδυνο ζωής, υπό αντίξοες συνθήκες και με τα γνωστά προβληματικά ατομικά μέσα, πασχίζει για τη διατήρηση ενός στοιχειώδους επιπέδου ασφαλείας στο συγκεκριμένο νομό.

Παράλληλα, αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα των αποσπάσεων και θέτει το ερώτημα γιατί συνεχίζεται αυτή η οικονομική αιμορραγία εις βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου, όταν το Αρχηγείο μπορεί να εξασφαλίσει τη στελέχωση των ελλειμματικών αστυνομικών υπηρεσιών μέσω της διαδικασίας των τακτικών είτε των έκτακτων μεταθέσεων;

Το γεγονός ότι μειώνεται διαρκώς το επίπεδο αστυνόμευσης είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσων ενεργειών και η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων με τις έκτακτες μεταθέσεις τρέχοντος έτους, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Πριν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Επειδή η Δ.Α. Χανίων είναι επιφορτισμένη με ευαίσθητες αστυνομικές υποχρεώσεις που αναλυτικά αναφέρονται στο έγγραφο και επειδή προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία των Υπηρεσιών με υπερεκμετάλλευση των συναδέλφων μας, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις καταγγελίες και τα αιτήματα της Πρωτοβάθμιας Ένωσής μας ώστε να τύχουν θετικής απάντησής σας άμεσα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .