Διάθεση αστυνομικών δυνάμεων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διάθεση αστυνομικών δυνάμεων

 

 

Αθήνα, 01 Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 800/4/10α

 

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.:   1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

             2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα:   «Διάθεση αστυνομικών δυνάμεων»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το υπ’ αριθ. 91/2020 από 28/08/2020 επισυναπτόμενο έγγραφο της, θέτει ευθέως το πρόβλημα της διάθεσης αστυνομικών δυνάμεων στην φύλαξη ακινήτου επί της οδού Ολύμπου στην Θεσσαλονίκη.

Παρά την επιτυχή παρέμβαση, την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών και την απόδοση του χώρου στον ιδιοκτήτη του, συνεχίζεται η ενεργός παρουσία των συναδέλφων μας, με επακόλουθο ισχυρές δυνάμεις να αναλώνονται αλλά και να εγκλωβίζονται στο σημείο, στερώντας την πόλη από πραγματική αστυνόμευση, αστυνόμευση που εδράζεται στα πλαίσια της αποστολής μας και των καθηκόντων μας.

Αλίμονο λοιπόν,  εάν ενδίδει η αστυνομία σε κάθε αδυναμία που εκφράζουν ιδιώτες για την διαχείριση και την προστασία των περιουσιών τους, κατά την στιγμή μάλιστα που η πολιτεία έπραξε στο ακέραιο το  καθήκον της, αποδίδοντας τον χώρο, αντιλαμβανόμενοι μάλιστα τις δυσκολίες και τις εγγενείς αδυναμίες όπως  ανακύπτουν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εφόσον λοιπόν συνεχισθεί αυτή η νοσηρή κατάσταση, παρακαλούμε όπως, εξετασθεί η καταβολή ανταλλάγματος των αστυνομικών δυνάμεων λόγω παροχής υπηρεσιών προς τρίτους, σύμφωνα με την ισχύουσα  Κοινή Υπουργική Απόφαση 8004/21/2/2012- ΦΕΚ Β-888/21-3-2012, ειδάλλως θα παγιωθεί μια αντίληψη παράνομη νομοθετικά, παρωχημένη και με εμφανή στοιχεία ιταμού.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .