Μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/49α

 

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

Κοιν.:   1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας,

             Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

             2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

 

Θέμα:   «Μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία»

 

Κύριε Υπουργέ,

Η διαφαινόμενη έξαρση της πανδημίας covid-19 επιβάλλει τη λήψη γενναίων αποφάσεων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα διασποράς στο αστυνομικό προσωπικό.

Ήδη τα τελευταία καταγεγραμμένα κρούσματα στο σώμα και η προληπτική απομόνωση ενός σημαντικού αριθμού συναδέλφων μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς είμαστε μαζί με τους υγειονομικούς υπαλλήλους στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Δυστυχώς όμως, διαφαίνεται μια ολιγωρία από την πλευρά της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας με πολλαπλά λάθη και παραλείψεις  μάλιστα στο σύνολο των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Παρότι ως συνδικαλιστικό κίνημα πολλάκις και με σωρεία εγγράφων έχουμε επισημάνει αυτές τις αστοχίες και τη μη θωράκισή μας στο λειτούργημα που επιτελούμε, του οποίου η αναγνώριση ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού παραπέμπεται συνεχώς στις καλένδες της ιστορίας και παρότι τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας, συνεχίζεται η απαξίωση μας με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι η στιγμή όπου θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Πολιτική Ηγεσία, από κοινού μάλιστα με τα συναρμόδια Υπουργεία, δίδοντας έμφαση στην προστασία των στελεχών του σώματος, λαμβάνοντας υπόψη τα έγγραφα των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας όπως αυτό με τις υποβαλλόμενες προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών τις οποίες και σας επισυνάπτουμε.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .