Λειτουργία των Υπηρεσιών της Δ.Α. Λευκάδας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λειτουργία των Υπηρεσιών της Δ.Α. Λευκάδας

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 301/1/114-α

 

 

Προς:   Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

             Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.:   Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας

 

Θέμα:  «Λειτουργία των Υπηρεσιών της Δ.Α. Λευκάδας»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, σημειώνει ότι γίνεται καθημερινά δέκτης έντονων παραπόνων από τα μέλη της για τη λειτουργία συγκεκριμένων Υπηρεσιών της Δ.Α. Λευκάδας, κατά τρόπο που δεν συνάδει με την ορθή διοίκηση και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Δυστυχώς, όπως καταγγέλλει το σωματείο, οι εργάζονται αστυνομικοί δεν απολαμβάνουν των δικαιούμενων ημερησίων αναπαύσεων καθώς έχει διαμορφωθεί, ιδίως τους θερινούς μήνες, ένα μόνιμο καθεστώς αυθαιρεσίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης χρόνιας αποδυνάμωσης και υποστελέχωσης της αστυνομίας του νησιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνέχιση της εφαρμογής του μέτρου ΠΕΡΣΕΑΣ από αστυνομικούς που υπηρετούν σε άλλες ομάδες αστυνόμευσης είτε είναι επιφορτισμένοι με άλλες σοβαρές αρμοδιότητες κ.λπ., με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνεται η λειτουργία της Δ.Α. Λευκάδας εις βάρος του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, αλλά και των ίδιων των αστυνομικών που νιώθουν πολλές φορές ανασφαλείς και ακάλυπτοι.

Παρακαλούμε, να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο του σωματείου μας και να μεριμνήσετε για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Δ.Α. Λευκάδας ως μια ουσιαστική ενέργεια από την πλευρά σας, σε μια περίοδο κατά την οποία το συνδικαλιστικό μας κίνημα αναμένει από την Ηγεσία το έμπρακτο ενδιαφέρον της για σειρά ζητημάτων που το απασχολούν και το ωθούν σε διαρκείς παρεμβάσεις και αγωνιστικές ενέργειες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .